Enschede Nieuw Fenne

Opdrachtgever(s)

  • Trebbe

Locatie

  • Enschede

Status

  • Ontwikkeling

20 woningen Nieuw Fenne Enschede

Kracht: PuurWonen-concept, complete eengezinswoningen zeer betaalbaar: vanaf € 210.000,-, duurzaam, Gevelklaar

Trebbe ontwikkelt en realiseert in de wijk Stevensfenne twintig betaalbare en duurzame woningen. Trebbe verwierf de grond één op één. Deze woningen zijn zeer scherp geprijsd en expliciet bedoeld om starters een kans te bieden op de Enschedese woningmarkt.
De  woningen zijn ontwikkeld met PuurWonen, het concept van Trebbe voor complete, duurzame en bovenal betaalbare woningen. Door gebruik te maken van uitgekiende processen en een vast product met standaard plattegronden en afwerking is een efficiënt ontwikkeltraject doorlopen, zal ook de realisatiefase efficiënt verlopen en is het mogelijk deze woningen zeer scherp op de markt te brengen. Meer informatie over PuurWonen.

Nieuw Fenne, compleet en duurzaam wonen
Het plan Nieuw Fenne omvat in totaal twintig complete, duurzame en betaalbare woningen. Aan de Wicher Nijkampstraat worden negen woningen gebouwd en aan de Tuinbouwstraat komen elf woningen. Er worden in totaal twee verschillende types woningen gerealiseerd. Een woningtype met twee slaapkamers en een woningtype met drie slaapkamers. Beide woningtypen hebben de mogelijkheid voor een extra slaapkamer op de tweede verdieping. De koopsom is inclusief keuken met apparatuur, badkamer, sanitair en tegelwerk.
De woningen zijn met een EPC van 0,2 duurzamer dan de wettelijke norm, door onder andere optimale isolatie, onderhoudsarme materialen, zonnepanelen en een warmtepomp. Dat betekent betaalbare woonlasten en een hoog wooncomfort. De woningen zijn ontworpen door Peters & Lammerink Architecten uit Hengelo en krijgen een robuuste baksteenarchitectuur. Door rondom de voordeuren een accent in het metselwerk aan te brengen ontstaat een gevarieerd gevelbeeld dat toch aansluiting houdt met de omliggende bebouwing. Meer informatie over Nieuw Fenne? www.nieuwfenne.nl

Vernieuwen in Nieuw Fenne
De twintig woningen worden gerealiseerd vanuit een geïndustrialiseerd proces. Zo krijgen de woningen gevels van Gevelklaar. Dit zijn gevels die geprefabriceerd zijn in een fabriek. Dit systeem bestaat uit geïsoleerde prefab gevels met ingestorte kozijnen en keramische steenstrips. Uniek is dat de steenstrips volledig gerobotiseerd worden aangebracht. Hierdoor ontstaat een authentieke gevel waardoor het vertrouwde straatbeeld van gemetselde woningen in tact blijft. Doordat de hele productie in de fabriek bij Spaansen plaatsvindt kan Trebbe sneller en efficiënter bouwen. Naast tijdswinst, levert het bouwen met Gevelklaar meer voordelen op zoals minder overlast voor de omgeving en minder CO²-uitstoot tijdens de bouw door reductie van de transportbewegingen op de bouwplaats. Ook wordt het toenemende tekort aan goede vakmensen ondervangen.

De woningen worden voorzien van een prefab trapmodule. De trappen worden geprefabriceerd en al voorzien van gevulde leidingkokers. Op de bouwplaats worden de modules als één geheel in de woning gehesen en afgemonteerd. De prefab trapmodule draagt bij aan een efficiënt bouwproces.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media