Mijn Cultuurmijl Enschede

Opdrachtgever(s)

  • Dura Vermeer
  • Trebbe

Architect(en)

Locatie

  • Enschede

Status

  • Gerealiseerd

Mijn Cultuurmijl Enschede; de balans tussen de cultuur van de stad en de kwaliteit van buiten wonen

Kracht: intensieve bewonersparticipatie, samenwerking, conceptueel bouwen

In Enschede ontwikkelde en realiseerde Trebbe in bouw- en ontwikkelcombinatie 33 stadswoningen, met zowel geschakelde als twee-onder-een-kapwoningen, bovenop een parkeerkelder. Mijn Cultuurmijl ligt in de Spoorzone van Enschede, een gebied dat volop in ontwikkeling is en het centrum met de wijk Roombeek verbindt.

Bewoners nauw betrokken bij de ontwikkeling

Tijdens de ontwikkeling zijn de wensen van toekomstige bewoners centraal gesteld. Naar aanleiding van een woonwensenenquête en workshop, gehouden onder geïnteresseerden, zijn de randvoorwaarden voor het ontwerp bepaald. Vervolgens zijn de potentiële kopers betrokken in het ontwerp van de woningen. Beltman Architecten tekende voor het ontwerp van de woningen. Door een ruime keuze in opties en varianten voor de gevelonderdelen aan de toekomstige bewoners te bieden, krijgt elke woning haar eigen signatuur en ontstaat een authentiek en gevarieerd gevelbeeld.

Conceptueel bouwen

Bijzonder is dat ondanks de diversiteit, de grote verdiepingshoogtes en bijzondere verschijningsvorm van de woningen, de woningen allemaal met een woningbouwconcept zijn ontwikkeld en worden gerealiseerd. Met Mijn Cultuurmijl levert Dura/Trebbe VOF dus een maatwerkoplossing vanuit conceptuele woningbouw.

Deel dit project op social media