Enschede Ons Huis Groot onderhoud Hertmebrink

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Ons Huis Enschede

Architect(en)

Locatie

  • Enschede

Status

  • Gerealiseerd

Hertmebrink kreeg grondige facelift voor meer comfort

Kracht: volledig bewoond tijdens ingrijpende werkzaamheden, grondige facelift, korte doorlooptijd

Trebbe maakte Hertmebrink - bestaande uit 160 appartementen - samen met Ons Huis klaar voor de komende generaties.

De 160 appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen. De gebouwen uit de jaren 60 werden grondig aangepakt, naar een ontwerp van Beltman Architecten. De gevel kreeg een grondige facelift waardoor de gebouwen weer beschikken over een frisse en moderne uitstraling.

De gebouwen kregen naast de esthetische facelift ook een energetische upgrade. De daken zijn vervangen en geïsoleerd, de gevels geïsoleerd en de kozijnen vervangen door kunststof kozijnen. De appartementen werden ook van binnen aangepakt. De keukens zijn vervangen en de installaties vernieuwd. Een onderdeel van deze nieuwe installaties zorgt ervoor dat ventilatielucht niet meer zo maar naar buiten gaat, de warmte uit deze lucht wordt hergebruikt.

Bijzonder is dat tijdens de ingrijpende werkzaamheden de bewoners van Hertmebrink gewoon thuis woonden. Trebbe begeleidde de bewoners samen met Ons Huis voor, tijdens en na de werkzaamheden.

Deel dit project op social media