Een ingrijpende renovatie op maat uitvoeren in grotendeels bewoonde woningen. Waar niet alleen de klus zelf, maar ook de persoonlijke omstandigheden van de bewoners de leidraad vormen. De renovatie van 166 woningen in de wijk Dolphia in Enschede is hier een mooi voorbeeld van. Overlast kunnen we niet voorkomen, onnodige overlast wel en daar doen ons uiterste best voor.

Wat gebeurde er precies?
De woningen zijn gerenoveerd aan zowel de buiten- als binnenzijde. Het project omvatte om vier verschillende woningtypen. Van de 166 woningen, zijn er 136 bewoond.

In de woningen zijn het toilet, de badkamer en de keuken gerenoveerd. Verder is de keuken voorzien van vloerisolatie. De bewoners kregen hierin volop keuzevrijheid. Elke woning is dus anders uitgevoerd.

Aan de buitenkant zijn draaiende delen, het keukenkozijn, dakkapellen en lichtkoepels vervangen en is de schoorsteen onder handen genomen. Ook andere gebreken die bij de opname werden gesignaleerd, werden door Trebbe aangepakt. Van de reparatie van schuttingen en poorten tot het herstel van de bestrating.

Tweede renovatie door Trebbe
De te renoveren woningen zijn zo’n tachtig jaar oud en zijn in de jaren 80 al eerder door Trebbe gerenoveerd.