Dronten Weids Wonen

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Trebbe

Locatie

  • Dronten

Status

  • Gerealiseerd

92 woningen Weids Wonen Dronten

Kracht: co-creatie met bewoners, buurt voor jong en oud, ontmoeting staat centraal in de buurt

Weids Wonen is een uniek project in Dronten waar 92 woningen in een grote variëteit zijn gerealiseerd. Een mix van bijzondere woningen in een fraaie, nostalgische architectuur. Er zijn twee-onder-één-kap woningen, seniorenwoningen en hoevewoningen, voor elke situatie en elk budget. Weids Wonen is een uniek, kleinschalig woongebied met een nostalgische, dorpse sfeer. De architectuur is geïnspireerd op de Limburgse witte hoeves.

‘Samen zijn en samen doen’ staan centraal in het hart van het plan. Het hart wordt gevormd door het grote gezamenlijke binnenterrein. Hoe dit binnenterrein er uitziet? Dat bepalen de bewoners samen! Het terrein is ruim en biedt oneindig veel mogelijkheden voor de invulling hiervan.

Weids Wonen is gesitueerd aan het water in het deelplan Het Palet. Dit deelplan is de laatste fase en daarmee het sluitstuk van de wijk De Gilden. De Gilden is een verfrissende woonwijk aan de westkant van Dronten. Er is veel ruimte voor openbaar groen, dwars door de wijk heen loopt een centrale wateras. Samen met Synchroon nam Trebbe de locatie in ontwikkeling.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media