Den Haag transformatie van kantoor naar appartementen

Opdrachtgever(s)

  • Local Den Haag
  • Trebbe

Architect(en)

Locatie

  • Den Haag

Status

  • Gerealiseerd

Een duurzaam tweede leven voor kantoorpand

Kracht: transformatie van leegstaand kantoor naar appartementen

Een leeg kantoorgebouw met een oppervlak van 8.610m2 aan de Koningin Sophiestraat in Den Haag transformeerden wij naar 67 luxe huurappartementen in het midden en hoge segment. Aan de buitenkant zijn de gevelkozijnen vervangen en zijn balkons geplaatst. Binnen is alles gesloopt en met MS-wanden appartementen geformeerd.

Duurzaam transformeren

Duurzaamheid speelt een grote rol in transformatie van bestaand vastgoed, zo ook bij De Sophie. In De Sophie kwamen twee belangrijke duurzaamheidsthema’s samen; circulair bouwen en energiezuinigheid. Met deze transformatie is zoveel mogelijk van het aanwezige materiaal hergebruikt, zoals bijvoorbeeld de geveldelen en het bestaande skelet is intact gehouden. De woningen zijn energiezuinig (energielabel A) en beschikken over een optimaal wooncomfort. De algemene ruimten van De Sophie zijn door de plaatsing van pv-panelen energieneutraal.

Herhaling van succes

Local en Trebbe sloegen al eerder de handen ineen. Samen transformeerden zij ook Villawal. Een bestaand kantoorcomplex kreeg een duurzaam tweede leven doordat het getransformeerd werd naar 78 appartementen, voor zowel de koop als de sociale huur.

Op dit moment zijn Local en Trebbe samen betrokken bij de herontwikkeling van het voormalige Vara-kantoorgebouw aan de Heuvellaan in Hilversum. De groene, cultuurhistorische inrichting van de wijk wordt in oude glorie hersteld, door de sloop van het betonnen kantoor en het terugbouwen van woningen en kantoorvilla’s.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media