Den Haag transformatie van kantoor naar appartementen

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Local Den Haag
  • Trebbe

Locatie

  • Den Haag

Status

  • Gerealiseerd

Transformatie kantoor naar appartementen Den Haag

Kracht: transformatie van leegstaand kantoor naar appartementen

Een leeg kantoorgebouw aan de Koningin Sophiestraat in Den Haag hebben we getransformeerd naar 67 luxe huurappartementen in het midden en hoge segment. Aan de buitenkant zijn de gevelkozijnen vervangen en zijn balkons geplaatst. Binnen is alles gesloopt en met MS-wanden appartementen geformeerd.

Opdrachtgever is Villa Sophie B.V., een samenwerking tussen Trebbe en Local. Villa Sophie heeft het lege, 6-laagse kantoorpand uit 1981 aangekocht van 8.610 m2 BVO met 63 parkeerplaatsen. Met de gemeente Den Haag is een transformatieplan opgesteld. Atelier Pro heeft als architect dit concept verder uitgewerkt naar een plan voor 67 luxe appartementen. Door de vroege samenwerking tussen Local en Trebbe was het mogelijk om meteen in het voortraject ook de kostenconsequenties van de verschillende opties in beeld te krijgen.

Amvest heeft deze woningen aangekocht voor haar Residential Core Fund. De vroege aankoop geeft de belegger Amvest de kans om haar wensen af te stemmen op dit concept. De woningen zijn dan ook aangepast qua grootte en de indeling op de specifieke wensen van het Residential Core Fund.

Binnenstedelijke transformatie heeft altijd consequenties voor de stad zelf. De verbouwing leidt tot tijdelijke hinder in de straat en de verandering van de functie van kantoor naar wonen zorgt voor een andere dynamiek in de buurt. Door de verbouw houden we de stad leefbaar: leegstand leidt tot verval, een transformatie naar luxe woningen biedt dynamiek en levendigheid in het statige Bezuidenhout.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media