LTS-locatie Delfzijl

Opdrachtgever(s)

  • Acantus

Architect(en)

Locatie

  • Delfzijl

Status

  • Gerealiseerd

37x een gezond en betaalbaar thuis

Kracht: betaalbaar bouwen, herontwikkeling, ketensamenwerking, aardbevingsbestendig, collectiviteit

Van LTS naar fijne leefomgeving

Op de plek waar vroeger een LTS-locatie stond aan de Grundellaan in Delfzijl West, verrijzen 12 eengezinswoningen met tuin en 25 appartementen voor woningcorporatie Acantus.

Collectiviteit en inpasbaarheid

De eengezinswoningen zijn verdeeld over twee rijen van zes woningen. De woningen hebben drie verdiepingen en worden uitgevoerd in twee verschillende types. Alle woningen hebben drie slaapkamers en een mogelijkheid tot een vierde slaapkamer en zijn daarmee bij uitstek geschikt voor gezinnen. De appartementen zijn verdeeld over vijf bouwlagen, het complex krijgt de naam 'Delftstate' en is ontwikkeld met het concept HoogWonen. Delftstate heeft een centrale ontsluiting. De appartementen zijn gelijkvloers, hebben twee slaapkamers en een balkon. Op de eerste verdieping komt een prachtige gemeenschappelijke recreatieruimte om collectiviteit en ontmoeting te stimuleren. Het ontwerp van zowel de woningen de als appartementen is gemaakt door Oving Architekten uit Groningen en sluit aan op de omliggende omgeving, zonder de eigen identiteit te verliezen.

Klaar voor de toekomst

De woningen en de appartementen zijn gasloos, energiezuinig én aardbevingsbestendig, daardoor zijn ze ook allemaal toekomstbestendig. De woningen en appartementen zijn goed geïsoleerd en krijgen een warmtepomp, die kan koelen en verwarmen, in combinatie met balansventilatie. Bijzonder is dat de appartementen gerealiseerd worden met een prefab beton casco. Met inzet van een prefab casco kan Trebbe de ruwbouw met bijna 50% tijd inkorten. Andere voordelen zijn onder meer reductie van CO2-uitstoot doordat er minder logistieke bewegingen nodig zijn en het tekort in goede vakmensen wordt hiermee deels opgevangen.

Deel dit project op social media