Bunschoten Rengerswetering

Kracht: gasloos, zeer scherpe prijs/kwaliteit, twee appartementen extra op hetzelfde bebouwingsvlak

In opdracht van Het Gooi en Omstreken realiseert Trebbe 26 eengezinswoningen en 35 appartementen verdeeld over vier lagen. Het appartementencomplex is gasloos en biedt ruimte aan twee- en driekamerappartementen variërend in grootte van 54 m2 tot 70 m2. Een luchtwarmtepomp zorgt voor de verwarming van de appartementen, pv-panelen worden geplaatst voor de opwekking van stroom.
De 26 eengezinswoningen zijn verdeeld over vier rijen. De woningen beschikken over twee slaapkamers op de verdieping, ook worden ze gasloos uitgevoerd. Voor de opwekking van stroom worden ze uitgerust met ongeveer negen pv-panelen. Een zonneboiler zorgt voor de verwarming en warm water. Zowel de woningen als de appartementen zijn bestemd voor de sociale verhuur.

Het Gooi en Omstreken organiseerde een design & build-aanbesteding waarbij Trebbe als winnaar uit de bus kwam. Trebbe verkreeg de opdracht mede door de inzet van haar concepten Trebbe BasisWonen en Trebbe HoogWonen. Hiermee werd een efficiënt ontwikkeltraject doorlopen, een aantrekkelijk ontwerp neergelegd, met twee appartementen meer op hetzelfde bebouwingsvlak dan gevraagd en een betrouwbare bouwtijd afgegeven.
Op ten Noort Blijdenstein architecten tekent voor het ontwerp. Net als de omliggende bebouwing krijgt het appartementencomplex een industriële uitstraling. De woningen krijgen een eigentijdse en dorpse uitstraling. Door een aantal accenten zoals materialisering van onder andere kozijnen en hekwerken bij zowel de appartementen als de woningen terug te laten komen, blijft de onderlinge samenhang bewaard.