Breda nieuwe Amphia ziekenhuis

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Amphia ziekenhuis Breda

Locatie

  • Breda

Status

  • Gerealiseerd

Nieuwe Amphia ziekenhuis Breda

Kracht: complexe logistiek door ligging naast bestaand ziekenhuis, éénpersoonskamers, toekomstbestendig, topklinisch opleidingsziekenhuis, BREEAM Very Good

Toekomstbestendigheid, innovatieve technologie, duurzaamheid en aandacht voor de patiënt staan centraal in het nieuwe Amphia ziekenhuis met een bruto vloeropprvlak van 78.000 m2. Trebbe nam deel in het consortium Four Care dat de nieuwbouw gerealiseerd heeft, één van de grootste duurzame Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen met opleidingserkenning in Nederland. Amphia ondertekende dan ook met de gemeente Breda een Green Deal. Die houdt in dat er zuinig en slim wordt omgegaan met energie, water, voedsel, afval en medicijnen. Een warmte koude opslag (WKO) helpt de CO2-uitstoot met 80% te verminderen.

In het ziekenhuis zijn onder meer 572 eenpersoonskamers en een operatiecomplex met 22 kamers. Dagelijks maken zo’n 4.200 patiënten gebruik van het ziekenhuis en werken er 4.500 medewerkers en medisch specialisten samen.

Het nieuwe Amphia ziekenhuis is het centrum voor reguliere specialistische zorg voor Breda en omgeving enerzijds en voor hoogwaardige topklinische en topreferente zorg voor het volledige adherentiegebied anderzijds.

In de nieuwbouw is de acute en intensieve medische zorg evenals een deel van de electieve, planbare zorg ondergebracht. Het nieuwe, state of the art ziekenhuis komt tegemoet aan de nieuwste eisen met betrekking tot diagnostiek, behandeling en patiëntenzorg.

De nieuwbouw bestaat uit vier blokken met daartussen groene binnentuinen. Zo geeft het ziekenhuis invulling aan de vraag naar een ‘menselijke maat’ dat kleinschaligheid en de patiënt centraal stelt. De diverse functies zijn geclusterd rondom ziektebeelden en hebben elk hun eigen herkenbare identiteit.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media