Borne 16 energiezuinige woningen De Veste

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Twickelborg Vastgoed

Architect(en)

Locatie

  • Borne

Status

  • Gerealiseerd

16 energiezuinige woningen De Veste Borne

Kracht: BENG, energieneutraal

Nieuwbouw van 16 zeer energiezuinige huurwoningen in deelplan De Veste in de wijk Bornsche Maten in Borne: 10 energieneutrale woningen en 6 energie-nota-nul woningen.

Naast de realisatie gaat Trebbe de huurwoningen ook monitoren zodra ze bewoond zijn. Het is belangrijk om te weten wat voor invloed bewonersgedrag heeft op deze uitermate energiezuinige woningen. Want naast een hoog wooncomfort krijgen de huurders ook een zeer lage of zelf geen energierekening meer. Goede isolatie, triple glas en zonnepanelen op het dak zorgen ervoor dat de energierekening van tien woningen zeer laag is. Zes woningen zijn nog duurzamer: bij deze woningen zorgt de hybride warmtepomp voor terugwinning van warmte en leveren de zonnepanelen zoveel energie op, dat de volledige energierekening wordt terugverdiend. De woningen voldoen aan alle huidige eisen die gelden voor de energieneutrale en energienota nul woningen. Tijdens de ontwikkeling is er ook rekening gehouden met toekomstige normen. 10 rijwoningen voldoen aan de uitgangspunten van de richtlijn Bijna Energie Neutraal Gebouwd (BENG), die in 2020 gaat gelden.

De Bongerd VOF, waarin Trebbe participeert, heeft de 16 eengezinswoningen ontwikkeld conform het Trebbe-concept BasisWonen. Het plan bestaat uit 12 tussenwoningen en 4 hoekwoningen.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media