Baarn De Tuinen van Noord

Opdrachtgever(s)

  • BPD

Architect(en)

Locatie

  • Baarn

Status

  • Gerealiseerd

13 woningen De Tuinen van Noord Baarn

Kracht: omwonenden betrokken bij planontwikkeling, herplaatsing kunstwerk, behoud van bestaand groen

In Baarn ontwikkelt Trebbe in samenwerking met BPD dertien koopwoningen in de vrijesector onder de naam De Tuinen van Noord. In deze ‘tuin’ worden zes twee-onder-een-kapwoningen en zeven vrijstaande villa’s gerealiseerd, allen op een ruime kavel. Voor de bouw van de nieuwe woningen is de Gaspard de Coligny school gesloopt. Het mozaïekkunstwerk 'Het Zonneveld' van Elly Jacoba Meijer dat hier aan de gevel prijkt, krijgt een nieuwe plek in het nieuwbouwplan.
De 13 nieuwe woningen staan speels opgesteld waardoor lucht, groen en parkeren de ruimte krijgen. Elke woning heeft twee parkeerplaatsen naast elkaar op eigen terrein.

Groene omgeving
Een belangrijk doel bij de ontwikkeling van de Tuinen van Noord was dat de nieuwbouw moest passen bij de omgeving. Zowel in bebouwing als in het groen. Het bestaande groen en de (laan)bomen worden zoveel mogelijk behouden. Door nieuw groen toe te voegen in de vorm van hagen en bomen wordt het weelderige karakter versterkt. De openbare tuin in het plan wordt een ontmoetingsplek voor de buurt.

Inspraak buurt
Omdat De Tuinen van Noord in een bestaande wijk wordt gerealiseerd, mochten buurtbewoners meekijken in de plannen. Tijdens een inloopavond werden verschillende plannen gepresenteerd en aan de hand daarvan hebben omwonenden advies aan de gemeente uitgebracht. Het feit dat het plan aansluit bij de huidige omgeving sprak aan. Ook vonden de omwonenden het een geruststellende gedachte dat er voldoende parkeergelegenheid is bij de nieuwbouwwoningen. De aanbeveling van de buurtbewoners voor dit plan is door de gemeente zeer serieus genomen.

Energie
De woningen krijgen een EPC van 0. Deze waarde wordt toegekend als het gebouwgebonden energieverbruik dat door de woning zelf wordt opgewekt. De woningen zijn gasloos en zijn onder andere voorzien van:
• Triple A+ isolatieglas;
• PV-panelen;
• Bodemwarmtepomp waarmee verwarmd en gekoeld wordt.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media