In de levendige en karakteristieke wijk Spijkerkwartier in Arnhem voeren woningcorporatie Mooiland en Trebbe samen het groot onderhoud uit aan 188 appartementen. 

De 188 appartementen zijn verdeeld over 17 gebouwen. De panden stammen uit de bouwperiode tussen 1900 en 1980. Hierdoor is de variatie in type appartementen en gebouwen groot. Twee van de appartementencomplexen beschikken over een monumentale status. Vanwege de grote variatie in type appartementen en gebouwen koos Mooiland ervoor om in bouwteamverband het werk uit te besteden aan Trebbe. De appartementen worden grondig aangepakt. Deze worden allemaal voorzien van isolatie, vernieuwde installaties en ook de keukens en badkamers worden vervangen. Daarnaast worden de brandscheidingen in de gebouwen aangepast en voldoen straks aan de eisen van het Bouwbesluit bestaande bouw. Na de werkzaamheden beschikken bijna alle appartementen over minimaal energielabel B.

Het groot onderhoud wordt gefaseerd uitgevoerd, naar verwachting wordt de laatste fase nog voor de zomer 2018 opgeleverd.

Naast het uitvoeren van het groot onderhoud, heeft Trebbe bijzondere aandacht voor de communicatie met de huurders. Natuurlijk krijgen de huurders een persoonlijke uitleg van de woonconsulent, daarnaast krijgen zij toegang tot de Trebbe Renovatieplanner; een handige app waarmee bewoners exact kunnen zien wanneer welke werkzaamheden worden uitgevoerd en welke mate van overlast dit met zich meebrengt. Ook wordt de bewoner om feedback gevraagd via de app, zo kan Trebbe haar diensverlening verder optimaliseren.

In de media

Mooiland en Trebbe starten groot onderhoud in Arnhem

Bouwen in het Oosten: 'Groot onderhoud Spijkerkwartier Arnhem, een mooie uitdaging'