Cobercokwartier Arnhem

Locatie

  • Arnhem

Status

  • Verkoop
  • Gerealiseerd

Cobercokwartier Arnhem: Een nieuw, gevarieerd stuk stad, met een knipoog naar het verleden

Kracht: samenwerking, inbreiding, binnenstedelijk, bouwteam, natuurinclusief, gevarieerd

In Arnhem wordt het voormalige Cobercoterrein getransformeerd tot het Cobercokwartier; een nieuw stuk stad. In totaal komen hier gefaseerd zo'n 300 woningen in heel veel verschillende types in een duurzame, gezonde omgeving waar natuurinclusiviteit en klimaatadaptiviteit belangrijke plek innemen door onder meer nestelvoorzieningen, veel groen én een gemeenschappelijke binnentuin.

De Melkontvangst in het Cobercokwartier

De Melkontvangst is onderdeel van het Cobercokwartier en ligt aan de oostkant van de melkfabriek op het voormalige Cobercoterrein. Op de hoek van de Westervoortsedijk en de Badhuisstraat komen in totaal 113 studio’s, appartementen met meerdere kamers en stadswoningen voor gezinnen. Door de ruime variatie aan woningtypes, biedt De Melkontvangst een gezond thuis aan een brede doelgroep. Ook komen er drie commerciële ruimten. Bijzonder is dat één van die commerciële ruimten een plek krijgt in het voormalig entreegebouw aan de Westervoortsedijk. Dit gebouw wordt door Trebbe gerenoveerd. Zo blijft cultuurhistorisch erfgoed behouden voor de toekomst. In dit deelplan komt ook een parkeervoorziening, deze sluit Trebbe aan op de parkeerhub.

Cobercokwatier; duurzaam in de ruimste zin van het woord

De nieuwe stadswijk wordt duurzaam gebouwd en blijft dat ook. De wijk is autoluw, ligt dichtbij (toekomstig) openbaar vervoer en er wordt veel gedaan om een gezonde leefomgeving te creëren. Alle woningen in De Melkontvangst zijn duurzaam, dankzij de aansluiting op een eigen WKO-installatie en pv-panelen op de daken. Maar in De Melkontvangst gaat duurzaamheid nog een stap verder. De wijk is natuurinclusief en klimaatadaptief met nestkasten, insectenhotels, groene terrein- en erfafscheidingen, plantenbakken, sedumdaken en een gemeenschappelijke binnentuin met waterretentie. Deze binnentuin stimuleert ontmoetingen en draagt, samen met de diverse woningtypes en brede toegankelijkheid, bij aan sociale duurzaamheid.

Cobercokwartier; bouwkundig uitdagend

De realisatie van De Melkontvangst is uitdagend op bouwkundig vlak. Cobercokwartier is een binnenstedelijk project, dit vraagt een uitgekiende bouwplaatslogistiek. De hoge mate aan variatie in het ontwerp en woningtypes, de renovatie van het entreegebouw en het realiseren van een kelder voor de WKO-voorziening maken  de bouw van De Melkontvangst uitdagend en complex.

Samen bouwen aan geluk

Hier bouwen we samen aan geluk door aandacht voor

  • de aarde; duurzaamheid, klimaatadaptiviteit en natuurinclusiviteit zijn allemaal belangrijke uitgangspunten binnen De Melkontvangst, door onder meer de daktuin met waterretentie, energiezuinige woningen aangesloten op een eigen WKO-installatie én ook te kiezen voor duurzame bouwmethoden.
  • de maatschappij; sociale duurzaamheid is binnen De Melkontvangst is volop geborgd door onder meer de gemeenschappelijke binnentuin die ontmoeting stimuleert. De diverse woningtypes maken dat De Melkontvangst toegankelijk is voor een brede doelgroep.
  • de mens; de wijk is autoluw en ligt dichtbij (toekomstig) openbaar vervoer, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving. Er wordt veel gedaan om een gezonde leefomgeving te creëren, zoals het aanleggen van veel groen en het verbeteren van de regenopvang. Variatie in woningtypes: Door de ruime variatie in omvang en woningtype biedt het Cobercokwartier een fijn thuis aan een brede doelgroep, wat bijdraagt aan inclusiviteit en diversiteit.
  • de continuïteit; vanuit samenwerking geven we vorm aan een leefomgeving waar het nu, maar ook over honderd jaar duurzaam, gezond en prettig wonen is.

Deel dit project op social media