86 zorgappartementen Apeldoorn

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • KleinGeluk

Architect(en)

Locatie

  • Apeldoorn

Status

  • Gerealiseerd

PassiefBouwen voor actieve zorg

Kracht: passief bouwen, zorg, eigen regie en eigen woonruimte individuele bewoner

Wonen, zorg en sociale ontmoeting optimaal
gecombineerd

In Apeldoorn ontwikkelde en realiseerde Trebbe samen met Klokgroep een zorggebouw met 86 tweekamerappartementen verdeeld over zes en  vier bouwlagen. De sociale huur- en vrije sector huurappartementen hebben een eigen badkamer, keuken, energiemeters, bergkast en indien mogelijk een eigen balkon. Dit wordt aangevuld met een sociale leefomgeving voor ontmoeting, activiteiten en welbevinden, zoals in de negen buurtkamers of in de binnentuin. Door deze manier van wonen, kan de bewoner zoveel mogelijk eigen keuzes blijven maken.

Passief energieconcept

De 86 appartementen zijn gasloos gerealiseerd zonder warmtepomp. Uitmuntende isolatie zorgt ervoor dat er nauwelijks energie nodig is voor verwarming, terwijl zonnepanelen het grootste deel van benodigde stroom opwekken. Het is het grootste woonzorgproject in Nederland op het gebied van ‘Passief Bouwen’.

Het basisprincipe van een passiefgebouw is dat de isolatiewaarde van de schil en de luchtdichtheid van het gebouw dusdanig hoog zijn, dat het gebouw nauwelijks meer energie verbruikt en er naast de luchtbehandeling geen installaties nodig zijn om te verwarmen of te koelen. Het passieve zorggebouw in Apeldoorn is duurzaam, toekomstgericht en waardevast met een gezond en comfortabel binnenklimaat. De warmtevraag is gering door optimaal gebruik te maken van de zon, een compacte en goede thermische schil, kozijnen met triple glas, weinig luchtinfiltratie door goede kierdichting en een goede ventilatie met warmteterugwinning.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media