Apeldoorn 56 woningen Spartahof

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • BPD Amersfoort
  • Trebbe

Locatie

  • Apeldoorn

Status

  • Gerealiseerd

56 woningen Spartahof Apeldoorn

Kracht: met respect voor de historie ontwikkeld, hofwoningen, snelle verkoop

Op het terrein van de voormalige fietsfabriek Sparta in het westen van Apeldoorn is de nieuwe woonwijk ‘Spartahof’ verrijsd. De wijk is ontworpen door architectenbureau Mulleners + Mulleners uit Amsterdam en bestaat uit 56 woningen. Geheel in moderne stijl, maar met een knipoog naar de historie van de Spartafabriek. De bouwblokken en de detaillering zijn geïnspireerd op de fabriek en aan de kopgevel verwijzen de gestileerde fietsen naar de historie. De ruime rijwoningen, parkvilla’s en herenhuizen met veranda’s zijn verdeeld over twee hofjes en omgeven door groen. MTD uit 's-Hertogenbosch maakte het stedenbouwkundige plan en ook het ontwerp voor het landschap.

Fietsfabriek Sparta was sinds 1927 op deze locatie gevestigd, maar is in 2001 verhuisd naar Heerenveen. Jarenlang stond de fabriek in Apeldoorn leeg. In 2006 is deze gesloopt en lag het terrein braak. Begin 2016 verwierven BPD en Trebbe de locatie vanuit een tender van woningcorporatie Ons Huis Apeldoorn. Aansluitend is het plan met koopwoningen ontwikkeld en de bestemmingsplanprocedure doorlopen. De verkoop van Spartahof vond gefaseerd plaats en verliep succesvol. Binnen drie maanden waren alle woningen verkocht.

Spartahof is energiezuinig. Alle woningen zijn in de basis onder meer voorzien van zonnepanelen. De woningen hebben een Groenverklaring daardoor komen kopers in aanmerking voor een groene hypotheek met bijbehorende korting.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media