Amsterdam Botterstraat

Opdrachtgever(s)

  • Trebbe

Architect(en)

Locatie

  • Amsterdam

Status

  • Ontwikkeling
  • Gerealiseerd

Botterstraat Amsterdam

Kracht: binnenstedeijke herontwikkeling, complexe bouwplaatslogistiek, bouwen in een milieuzone, bouwen op een postzegel

In Amsterdam Noord aan de Botterstraat op de plek waar een school stond verrijzen zestien nieuwe woningen, verdeeld over twee blokken van acht, met een gemeenschappelijk binnenhof.

Over de woningen

Het ontwerp is vanuit overleg met de omwonenden tot stand gekomen. Er is een gevel ontworpen die past binnen de unieke stedenbouwkundige context. Een hoge tuinmuur met een expressief vormgegeven tuinhek, koppelt de twee korte rijen woningen aan elkaar waardoor er een alzijdig volume ontstaat, dat net als de bebouwing van de omliggende hoven de identiteit van het hof bepaalt. De woningen voldoen aan BENG. Er is gekozen voor een installatieconcept waarbij een prettig binnenklimaat en betaalbaarheid voor de bewoners voorop staan. Voor de opwekking van elektriciteit krijgen de woningen pv-panelen. De woningen worden voor de warmtevoorziening aangesloten op stadsverwarming.

Binnenstedelijk bouwen

De woningen zijn in opdracht van en in samenwerking met de Alliantie Ontwikkeling ontwikkeld en worden ook gerealiseerd door Trebbe. De bouw van de woningen startte medio februari, naar verwachting worden de woningen rond de zomer van dit jaar opgeleverd. Bijzonder aan de bouw van deze woningen is dat deze in een bewoonde omgeving die ook nog eens als milieuzone is aangemerkt, worden gerealiseerd. Dit vraagt om een uitgekiende bouwplaatslogistiek en afstemming met omgeving.

Deel dit project op social media