Amstelveen Beauve

Opdrachtgever(s)

  • BPD
  • Trebbe

Architect(en)

Locatie

  • Amstelveen

Status

  • Verkoop

Beauve Amstelveen

Kracht: inbreiding, gebiedsontwikkeling, klimaatadaptief, participatie

In Amstelveen herontwikkelt Trebbe samen met BPD het voormalige bedrijventerrein de Moutlocatie tot Beauve; een gevarieerde en aantrekkelijke nieuwe woonbuurt. In totaal komen hier straks 44 royale stadsvilla’s, 2 twee-onder-één-kap woningen en een vrijstaande woning in het hogere segment en vijf rijwoningen in het middeldure segment.

Over de gebiedsontwikkeling

De gebiedsontwikkeling is bijzonder te noemen. Om tot de gevarieerde woonwijk te komen, is er een aantal stappen doorlopen.

Het traject startte enkele jaren geleden. In de loop der jaren zijn het economische klimaat, de huizenmarkt en het politieke speelveld veranderd, de ontwikkeling van de Moutlocatie bewoog daarop mee. Dat heeft ertoe geleid dat 10% van de woningen middeldure koop is, de overige woningen worden verkocht in het hogere segment.

De locatie betreft een voormalig bedrijventerrein waar ook nog een drietal bedrijven gevestigd was. Om de volledige locatie ter beschikking te krijgen én daarbij het plan haalbaar te maken heeft Trebbe de onderhandelingen en herplaatsingen van de plaatselijke kringloopwinkel en het cafetaria verzorgd. Ook is onderhandeld met een nabijgelegen tankstation over de ontmanteling van een LPG-vulpunt.
Trebbe nam samen met BPD de volledige gebiedsontwikkeling voor haar rekening. Dat betekent naast de ontwikkeling van de woningen dat ook de omgeving is ontworpen. Daarbij is veel rekening gehouden met aansluiting op de omliggende omgeving, integratie van de dijk en de watergang in de nieuwe buurt en er is veel aandacht voor klimaatadaptatie door middel van infiltratie, sedumdaken en het verbreden van de watergang.

Klik hier om de projectwebsite van Beauve te bekijken.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media