9 luxe woningen Villa Nove Amersfoort

Kracht: participatie, landschapsarchitect, ontwikkeling binnen historische houtwal, wonen in een gemeenschappelijk park, interieurarchitect voor koper

Op de voormalige locatie van Youké in Amersfoort worden negen luxe woningen gerealiseerd onder de naam Villa Nove. Bij de entree van het plangebied komen vier geschakelde woningen met daarachter vijf luxe bungalows. De woningen zijn gelegen rondom een gezamenlijke brink in een gemeenschappelijk park. Elke villa beschikt over een eigen patiotuin met veel privacy en uitzicht op het park.

Het plan bevindt zich in een parkachtig landschap. Oorspronkelijk werd het terrein gebruikt als speelveld door de kinderen van de woongroep Youké. MTD Landschapsarchitecten is betrokken bij dit project en heeft het stedenbouwkundig plan binnen de oude houtwal ontworpen. De negen nieuwe woningen worden omsloten door deze prachtige houtwal. De historische houtwal is in samenspraak met omwonenden bewaard gebleven en het behoud wordt zorgvuldig geborgd. Ook achterstallig onderhoud wordt uitgevoerd en de houtwal wordt versterkt met nieuwe bomen en planten.

Inbo Architecten heeft voor het ontwerp van de woningen bewust een contrast gezocht met de omgeving. De woningen hebben een lichte baksteen en grote raampartijen welke worden geaccentueerd met donkere kozijnen. Bijzonder aan het plan is dat er voor iedere koper een interieurarchitect ter beschikking staat. De koper zal samen met de interieurarchitect de woningplattegrond naar wens van de kopers uitwerken en ondersteunt de koper ten aanzien van de te maken keuzes en opties.

Villa Nove aan de Galvanistraat ligt op een prachtige besloten locatie in de wijk Leusderkwartier in Amersfoort. Trebbe Wonen ontwikkelt de negen woningen en Bouwbedrijf Van den Hengel realiseert deze woningen.

Gerelateerde projecten