Nieuwbouw van 42 huurwoningen en 16 koopwoningen op een tweetal locaties in Amersfoort: Ariaweg en Pelikaanstraat. De huurwoningen realiseren we in opdracht voor De Alliantie en de koopwoningen bouwt en verkoopt Trebbe risicodragend.

De woningen liggen in Schuilenburg. In deze wijk zijn door herstructurering 20 seniorenwoningen gesloopt en 30 eengezinswoningen worden teruggeplaatst. Ook de openbare inrichting van de wijk krijgt een enorme opknapbeurt.

Het plan Figaro bestaat uit 16 koopwoningen van Trebbe Wonen en 14 huurwoningen die Trebbe voor De Alliantie uit Hilversum realiseert. Alle woningen liggen aan de Ariaweg. De overige 28 huurwoningen zijn gesitueerd aan de Pelikaanstraat.

De koopwoningen zijn betaalbaar en compleet voor dit segment in Amersfoort. Denk hierbij aan de hoekkeuken, ingerichte badkamer en toilet, dubbele terrasdeuren met zijlichten, zonnepanelen en een ruim elektrapakket waaronder een wasdrogeraansluiting op zolder.

In het ontwerp vallen de fraaie metselwerkaccenten en de keramische pannen op. Ook krijgen de bergingen een luxe uitstraling met antracietkleurig rabat. In de voortuin wordt een Delftse stoep aangelegd die is voorzien van een haag en een royale bloembakelement.