Amersfoort 53 appartementen Puntenburgerlaan

Opdrachtgever(s)

  • Portaal

Architect(en)

Locatie

  • Amersfoort

Status

  • Gerealiseerd

53 appartementen Puntenburgerlaan Amersfoort

Kracht: compacte appartementen, ontwerp omgezet naar concept, sloop/nieuwbouw, deelauto’s (gebouwde parkeeroplossing achterwege te laten)

Aan de Puntenburgerlaan in het Soesterkwartier in Amersfoort sloopt Trebbe in opdracht van Portaal een voormalig kantoorpand om er vervolgens een nieuw, toekomstbestendig appartementencomplex te realiseren. Het appartementencomplex is ontworpen door architectenbureau AC&P. Gezamenlijk hebben AC&P en Trebbe het bestaande ontwerp verder geoptimaliseerd en passend gemaakt binnen het concept Trebbe HoogWonen.

Het gebouw biedt plaats aan 53 sociale huurappartementen. De tweekamerappartementen hebben een oppervlak van circa 45m2, zijn energiezuinig, volledig elektrisch en bij uitstek aantrekkelijk voor starters. De realisatie van dit gebouw in de wijk Soesterkwartier geeft invulling aan de verdere versterking van de woonfuncties in dit gebied én beantwoordt aan de toenemende vraag naar sociale huurappartementen in Amersfoort.

Niet alleen aan de duurzaamheid van het gebouw is gedacht, er worden ook deelauto’s bij het appartementengebouw geplaatst zodat de bewoners zich ook duurzaam kunnen verplaatsen.

Deel dit project op social media