Almere Mijn Zandpoort

Opdrachtgever(s)

  • Trebbe

Architect(en)

Locatie

  • Almere

Status

  • Gerealiseerd

34 woningen Mijn Zandpoort Almere

Kracht: variatie in woningtypes, voor een brede doelgroep, opgeleverd met ingerichte tuin

In Almere Poort ontwikkelt en bouwt Trebbe 34 BasisWoningen Mijn Zandpoort in het Olympiakwartier West. De 34 koopwoningen zijn verdeeld in zestien eengezinswoningen met een ruim woonoppervlak van 109 m2 tot 154 m2 en achttien beneden-bovenwoningen met een woonoppervlak variërend tussen 74 m2 en 99 m2. Door de differentiatie in woningtypes is Mijn Zandpoort bereikbaar voor een brede doelgroep.
De woningen worden all-electric. Er is gekozen voor een installatieconcept waarbij een prettig binnenklimaat en betaalbaarheid voor de bewoners voorop staan.

Mijn Zandpoort een aantrekkelijk, divers straatbeeld

De woningen zijn ontworpen door Damast Architects uit Amsterdam. De 16 eengezinswoningen en 18 beneden-bovenwoningen zijn verdeeld over twee stroken, waarbij de achtertuinen, bergingen en balkons aan het straatbeeld zijn onttrokken. Hoogteaccenten vormen schakels tussen wisselende goothoogtes, waardoor de gevels gevarieerd reageren op de zichtlijnen vanuit de wijk. De expressieve gevelcompositie sluit aan bij de rijke traditie van de Nederlandse woningbouw van de jaren ‘30.
In het materiaal- en kleurgebruik is aansluiting gezocht bij het aangrenzende strand- en duinlandschap. Houten pergola-luifels en zitjes markeren de woningentrees. Bijzonder aan Mijn Zandpoort is dat de woningen inclusief ingerichte tuin van LIV Tuinklaar worden opgeleverd.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media