51 appartementen en 35 woningen Middachtenlaan Almere

Kracht: betaalbaar voor opdrachtgever en huurder, combinatie van woningen en appartementen, slim ontwerp

Aan de Middachtenlaan in Almere Buiten realiseerde Trebbe 51 appartementen en 35 grondgebonden woningen. Trebbe  ontwikkelde de nieuwbouw in de Landgoederenbuurt in opdracht van GoedeStede op basis van haar concepten HoogWonen en BasisWonen.

Het appartementencomplex De Klinkenberg bestaat uit 51 driekamerwoningen. Ook zijn er 35 eengezinswoningen met tuin gebouwd. De prijzen van deze nieuwe en comfortabele sociale huurwoningen zijn bewust laag gehouden door GoedeStede. De woningen zijn verhuurd aan mensen die voor huurtoeslag in aanmerking komen.

Dat de belangstelling voor betaalbare woningen in Almere Buiten enorm is, bleek wel toen Trebbe in 2013 en 2014 drie gebouwen met elk 37 sociale huurappartementen aan GoedeStede opleverde. Het appartementengebouw aan de Middachtenlaan is dan ook een vervolg op deze drie woongebouwen.

De projecten in Almere Buiten zijn goede voorbeelden van een zeer efficiënte samenwerking tussen GoedeStede en Trebbe. De nieuwbouw is met succes gerealiseerd volgens het Design & Build-principe. Door een slim ontwerp en nog slimmer bouwen mag het resultaat er zijn: lagere bouwkosten, minimalisatie van fouten en een kortere bouwtijd.