Almere Homerushof

Opdrachtgever(s)

  • GoedeStede

Architect(en)

Locatie

  • Almere

Status

  • Gerealiseerd

41 (zorg)woningen Homerushof Almere

Kracht: inbreiding, compact gebouw op krappe kavel, complexe bouwplaatslogistiek, intensief omgevingsmanagement, sociale huur, zorgwoningen

In het centrum van het Homeruskwartier in Almere Poort ontwikkelde en realiseert Trebbe 41 (zorg)woningen Homerushof voor GoedeStede.

Homerushof; geschikt voor zorg

Homerushof is een compact appartementencomplex dat plaats biedt aan 41 (zorg)woningen met een gemeenschappelijke huiskamer. De appartementen zijn kleiner dan 50 m2. Homerushof krijgt een gemeenschappelijk binnenhof.

Homerushof; aansluiten op duurzaamheidsambities

Duurzaamheid is in Almere een belangrijk thema. De gemeente heeft de ambitie om als stad in 2022 energieneutraal te zijn. De nieuwbouw waaronder het nieuwe Homerushof is daarbij een belangrijk onderdeel. Daarom geldt voor Homerushof - en heel Almere Poort - een aansluitplicht op stadsverwarming. Verder daagt de gemeente uit om een zo duurzaam mogelijk gebouw te ontwikkelen. Dit laat zich bij Homerushof onder meer vertalen naar:

  • Duurzame opwekking door zonnepanelen op het dak
  • Afvalreductie en -scheiding gedurende de bouw
  • Toepassing van hout met FSC-keurmerk
  • Alle toegepaste materialen zijn duurzaam en/of recyclebaar
  • Circulair richting de toekomst doordat het gebouw een materialenpaspoort krijgt. Zo is nu en in de toekomst inzichtelijk welke materialen zijn gebruikt voor de bouw van Homerushof.

Bouwen met aandacht voor de omgeving

Homerushof is gesitueerd in het centrum van het Homeruskwartier in Almere Poort. Homerushof wordt tussen de bestaande bebouwing gerealiseerd. Dit betekent dat er op een krappe bouwplaats gebouwd wordt. Dit vraagt om efficiënte bouwplaatslogistiek en intensief omgevingsmanagement.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media