Almere 78 appartementen Duinrijk

Opdrachtgever(s)

  • De Alliantie

Architect(en)

Locatie

  • Almere

Status

  • Gerealiseerd

78 appartementen Duinrijk Almere

Kracht: snelle ontwikkeling door samenwerking met corporatie, betaalbare huisvesting

Met de 78 appartementen Duinrijk ontwikkelden de Alliantie Ontwikkeling en Trebbe samen een project met goede en betaalbare huisvesting. Duinrijk omvat 78 appartementen, bestemd voor sociale verhuur in Kop Noord Almere Duin. Hiermee wordt invulling gegeven aan de groeiende vraag naar betaalbare en passende appartementen in Almere.

De 78 appartementen zijn verdeeld over twee bouwdelen bestaande uit vijf en zeven lagen. De appartementen variëren in gebruiksoppervlak tussen 45m2 en 73m2 en zijn daarmee bereikbaar voor een brede doelgroep. De appartementen worden aangesloten op stadsverwarming. Voor de opwekking van elektriciteit worden zonnepanelen op het dak geplaatst.

Door de eerdere succesvolle ontwikkeling en realisatie van het project De Molenwiek zijn Trebbe en de Alliantie samen met Klunder Architecten verder gegaan in Duin met het project Duinrijk. De nieuwbouw wordt een kopie van De Molenwiek met een twist, er verrijst dus straks een gebouw met allure. De 78 appartementen Duinrijk zijn net zo voorspoedig en snel ontwikkeld als De Molenwiek en zullen hopelijk ook net zo succesvol gebouwd en bewoond worden.

Deel dit project op social media