Almere Bolívar

Opdrachtgever(s)

  • GoedeStede

Architect(en)

Locatie

  • Almere

Status

  • Gerealiseerd

95 appartementen Bolivar Almere

Kracht: ketensamenwerking, betaalbaar, efficiënte bouwtijd, binnenstedelijk

Vanuit een jarenlange samenwerking met woningcorporatie GoedeStede ontwikkelde en realiseerde Trebbe het appartementencomplex Bolívar. Bolívar is het zevende appartementencomplex in een reeks van negen appartementengebouwen voor GoedeStede.

Bolívar biedt plaats aan 95 sociale huurappartementen met een gebruiksoppervlak variërend in 50 m2 en 70 m2 verdeeld over vijf bouwlagen. Door te werken met twee verschillende kleuren metselsteen, verschillende invullingen van kaders en rijke accenten in het metselwerk is een opvallend gebouw met een eigen en rijke uitstraling gerealiseerd.

Optimalisatie, vernieuwing en betaalbaarheid staan centraal binnen de samenwerking met GoedeStede. Doordat in een reeks meerdere appartementencomplexen worden ontwikkeld en gerealiseerd, optimaliseren we iedere keer weer onze processen. De opgedane ervaring, kennis en verbeterpunten nemen we mee naar het volgende appartementencomplex en dit komt ook de betaalbaarheid voor opdrachtgever en bewoner ten
goede. Bij Bolívar brachten we de bouwtijd terug naar het absolute minimum door te werken met een dubbele bouwstroom. Uiteindelijk leverde dit een bouwtijdreductie van circa vier maanden op. En dat is niet het enige wat tot het minimum werd beperkt. Ook de total cost of ownership (TCO) is laag te noemen, door slimme detailleringen, keuze voor onderhoudsarme materialen als duurzame dakbedekking, led-verlichting, tegels op de vloeren en robuuste installaties.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media