FSC & PEFC

Verantwoord bosbeheer is noodzakelijk voor nu en in de toekomst. Niet voor niets worden de bossen de longen van de aarde genoemd. Door te kiezen voor producten als hout en papier uit verantwoord beheerd bos wordt grootschalige vernietiging van bos een halt toegeroepen. Door certificering van bos en de handelsketen wordt de herkomst van hout en houtproducten als papier uit verantwoord beheerd bos aangetoond. Wereldwijd zijn er twee internationaal erkende systemen voor certificering van verantwoord bosbeheer en de handelsketen: PEFC™ en FSC®. Trebbe beschikt over beide certificeringen (PEFC™ certificaatnummer CH10/1499 en logo-licentienummer PEFC/30-32-216 en FSC® certificaatnummer SGSCH-COC-008200 en logo-licentienummer FSC-C103081).

PROGRAM FOR THE ENDORSEMENT OF FOREST CERTIFICATION (PEFC)

PEFC heeft met haar “sustainability benchmark” gekozen voor een “bottom-up” manier van certificeren. Dit houdt concreet in dat van een bestaande standaard of een bestaand keurmerk voor verantwoord bosbeheer, zoals bijvoorbeeld SFI en SCA, in een bepaald land wordt “getoetst” of deze/dit voldoet aan de PEFC “sustainability-benchmark-criteria” voor duurzaam bosbeheer. Op het moment dat zo’n standaard voldoet wordt het keurmerk “goedgekeurd” en mag het hout verkocht worden onder PEFC-label.

Het PEFC certificaat van Trebbe

FOREST STEWARDSHIP COUNCIL (FSC)

FSC benadert de markt met een “top-down”-visie. De principecriteria worden per land verder uitgewerkt en als de nationale uitwerking gereed is, kan het bos volgens deze, op het land afgestemde, principecriteria worden gecertificeerd.

Het FSC certificaat van Trebbe

Meld je aan voor de nieuwbrief

@KRACHT