Opdrachtgevers

Een duidelijk beeld van elke functie

Wat doet een BIM-manager? Is het werk van een timmerman afwisselend? Wat doet een uitvoerder, welke vragen krijgt een kopersbegeleider en hoe ziet de dag van een directeur eruit? Vragen waar we allemaal weleens mee rond lopen. Vragen waar je bij Trebbe een antwoord op krijgt. Bij Trebbe kun je een dag in de schoenen van je collega staan.

Een kijkje in andermans keuken

Dit doen we om ervoor te zorgen dat je een beeld hebt van alle verschillende functies die er binnen ons bedrijf zijn en om de onderlinge betrokkenheid te vergroten. En laten we eerlijk zijn, iedereen wil toch wel eens een dag bij een ander in de keuken kijken?

Dit keer lees je het verhaal van onze timmerman Erwin Buit een dag in de schoenen van onze directeur Antje de Groot.

antje-erwin
Antje-Erwin1
Zwolle-Prinsenpoort

Directeur Antje een dag in de schoenen van timmerman Erwin

Het is half november als ‘een dag in schoenen van…’ wordt gelanceerd op Trebbenet. De aanmelding van Antje liet niet lang op zich wachten. ‘Naar de bouw graag’. Benieuwd wat Antje heeft gedaan? Lees verder.

Werkschoenen en helm maken de outfit compleet

Antje maakte de keuze om mee te timmeren op ons project Prinsenpoort Zwolle. 1 december ’s morgens een kantoorafspraak en naar de renovatie in Berkum en dan is het zover! Het is een koude, gure vrijdagmiddag als Antje zich goed aankleedt. Dikke jas, trui, handschoenen en dikke sokken aan. Werkschoenen en helm maken de warme outfit compleet. Rond de schaft maakt Antje haar opwachting op de bouw en wordt hartelijk verwelkomd door uitvoerder Dick Fien. Een dag in de schoenen van… gaat nu echt van start.

Meters maken

Dick geeft een toelichting op het project en samen maken ze een rondje over de bouw. “Nou ja rondje, zeg maar gerust ronde. Het project bestaat uit twee fases en dan loop je heel wat af”, vertelt Antje. Na tekst en uitleg van Dick wordt Antje overgedragen aan timmerman Erwin Buit en gaat ze aan de slag als meewerkend timmerman. “Alhoewel timmerman? Eigenlijk hebben we het grootste gedeelte van de middag transportschade aan kozijnen gerepareerd, kozijnen schoongemaakt (er zat beton op) en veel gelopen.”

Ik in jouw schoenen, jij in de mijne

Kwart over vier was het voor Erwin tijd om naar huis te gaan. Maar niet voordat Antje en Erwin de afspraak maakten dat Erwin ook een dag in haar schoenen ging staan. Antje maakte met Dick nog een afsluitende ronde over de bouw en samen sloten ze de bouwplaats af.

Oren, ogen en ergernissen

“Wat mij het meest is bijgebleven van deze middag is dat Erwin echt de oren en de ogen van de uitvoerder is en dat is echt heel erg nodig”, blikt Antje terug. “Opvallend vond ik het ook dat er ontzettend veel te repareren is op een bouw wat niet goed is aangekomen of achtergelaten door anderen. Er wordt vaak gereedschap van elkaar ‘geleend’ en niet teruggebracht. Dat kost veel tijd en ergernis. Het was een supergezonde dag. Aan het einde van de dag had ik bijna 8 kilometer op mijn stappenteller staan,” blikt Antje lachend terug.

Trots op de makers en vaklieden

“Voor mij was het een bijzonder leerzame dag. Het geeft weer enig ‘benul’ van waar onze collega’s buiten mee bezig zijn en dat tussen buiten en binnen een wereld van verschil is. Het maakt mij echt trots op de echte ‘makers en vaklieden’ van Trebbe. Ik kan het dan ook iedereen van harte aanbevelen om een dag in andermans schoenen te staan.”

Typisch5

Typisch Trebbe

Wij maken Nederland mooier, door te werken aan duurzame en gezonde leefomgevingen. Dit doen we voor gerenommeerde opdrachtgevers en met echte vakspecialisten. Bovendien is Trebbe ook financieel een solide bedrijf.

En dat het fijn werken is met en bij Trebbe, dat zie je terug in de lange relaties die wij met onze collega’s, opdrachtgevers en co-makers onderhouden. Zo bedraagt het langste dienstverband 46 jaar en bouwen we in Groningen al ruim 80 jaar voor dezelfde opdrachtgever.

Solliciteer en doe met ons mee!

Deel dit verhaal op social media