Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 18-04-2016

Woonpark Veenderhorst Ede bereikt hoogste punt

Op 18 april is, na een bouwtijd van slechts 5 maanden, het hoogste punt bereikt van de bouw van Woonpark Veenderhorst in Ede. De vlag werd in top gehesen door Marian Teer, directeur van Woonstede, en Antje de Groot, directeur van Trebbe Oost & Noord. Woonpark Veenderhorst ligt aan de rand van Veldhuizen op de plek waar vroeger de Luyhorstflats stonden. Het woonpark is ontworpen door opZoom architecten en bestaat in totaal uit 74 eengezinswoningen en een woontoren met 28 appartementen. De realisatie wordt in twee fases uitgevoerd. In de eerste fase, die startte in november 2015, worden 38 eengezinswoningen en een woontoren gebouwd. “Ondanks de vorst ligt de ruwbouw van de woontoren nog tot op de dag nauwkeurig op schema”, vertelt directeur Antje de Groot van Trebbe. Naar verwachting wordt deze fase in het derde kwartaal van dit jaar afgerond, als de woontoren wordt opgeleverd. Daarna wordt gestart met de tweede fase.

Woningen snel opgeleverd

Woonstede bouwt betaalbare eengezinswoningen die snel beschikbaar zijn op de woningmarkt. De eerste huurders krijgen vanaf vandaag al de sleutel van hun nieuwe woning. De woningen hebben een huurprijs onder de € 651,- “Die betaalbaarheid is voor ons erg belangrijk”, legt directeur Marian Teer van Woonstede uit. “Je leefkosten bestaan voor het grootste deel uit woonkosten zoals huur en energiekosten. Daarom zoeken we bij nieuwbouw naar manieren om goede woningen te bouwen, die ook betaalbaar zijn.”

Onderscheidend

De woningen worden aangesloten op het warmtebedrijf Ede, zo worden deze voorzien van groene energie en warm tapwater. Maar de woningen en appartementen zijn niet alleen duurzaam op energetisch vlak maar ook wanneer het gaat om de levensduur en de onderhoudsbehoefte van materialen. Daar heeft Trebbe op gelet bij de aanbesteding en dat is ook een van de redenen waarom Trebbe de opdracht kreeg. Het plan van aanpak had een goed total cost of ownership. Antje de Groot van Trebbe legt uit: “Tijdens het bouwen zijn er allerlei elementen toegepast die langer meegaan en gunstig zijn voor het onderhoud. Zo zijn er bijvoorbeeld aluminium goten en dakoverstekken toegepast bij de woningen en aluminium kozijnen bij de appartementen.”

Trebbe, april 2016


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws