Wooncompagnie draagt haar steentje bij aan de aan de bouw van het appartementencomplex Schagen

Op 4 oktober werd met het metselen van een steen ofwel ‘een steentje bijdragen’ door Stefan van Schaik directeur-bestuurder bij Wooncompagnie en Rob van der Jagt, directeur Trebbe West op feestelijke wijze aandacht gegeven aan de bouw van het nieuwe appartementencomplex aan de Beethovenlaan in Schagen. Aansluitend ging Wooncompagnie ‘happen met de bouwer’ en werd met een warme lunch samen met de bouwers stilgestaan bij dit bijzondere project.

“Wij zijn verheugd dat wij door de gemeente Schagen zijn uitgenodigd om op deze plek aantrekkelijke, betaalbare appartementen te kunnen realiseren, die geschikt zijn voor een brede doelgroep,” zegt directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie. “Met elkaar creëren we een complex waar jongeren, starters en senioren kunnen wonen en leven, op een mooie, centrale locatie in Schagen.”

“Wooncompagnie was op zoek naar een bouwer die appartementen conceptueel kan ontwikkelen en realiseren, wij zijn erg blij dat we met ons concept HoogWonen een naadloze invulling kunnen geven aan die vraag,” vertelt Rob van der Jagt directeur Trebbe West. “Een mooie bijkomstigheid is dat wij ons werkgebied met deze prachtige opdracht verder naar het noordwesten van het land kunnen uitbreiden.”

 

 

Over het ontwerp

Het appartementencomplex verrijst aan de Beethovenlaan, op het braakliggende terrein aan het spoor waar voorheen het gebouw van de Praktijkschool stond. Het gerenommeerde architectenbureau Inbo uit Amsterdam, verzorgde in opdracht van Trebbe het ontwerp. Zij zijn erin geslaagd met aandacht voor de bestaande omgeving én het aanwezige water en groen een passend ontwerp te maken. Mede door de rijke metselwerkdetails, brede balkons en grote ramen past het gebouw goed in bestaande omgeving en heeft het toch een eigen identiteit.

Over de appartementen

Het gebouw bestaat uit vier bouwlagen en biedt ruimte aan 48 driekamerappartementen. De appartementen variëren in oppervlak tussen 65 m2 en 75 m2 en zijn daarmee geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Met de realisatie van dit complex wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de belofte van de gemeente Schagen om meer woningen in de sociale huursector te realiseren. De bouw van het complex startte medio april, naar verwachting vindt de oplevering in het eerste kwartaal van 2018 plaats. De appartementen worden gerealiseerd volgens HoogWonen, hèt concept van Trebbe voor appartementen.