Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 13-11-2018

Van leerling timmerman naar uitvoerder

'Eigenlijk wilde ik de bouw niet in'

Het vmbo mag de laatste tijd dan een vrij ‘negatief imago’ hebben, toch kun je er ver mee komen. Dat bewijst Jorian van Bruchem. Op zijn zestiende begonnen in de bouw en nu, 11 jaar later, al uitvoerder bij Trebbe. Niet voor niets is Van Bruchem door het bouwbedrijf naar voren geschoven als een waar talent voor in de bouwtalentenlijst van Cobouw.

Het is voor veel bouwvakkers een droom. Beginnen als leerling timmerman en je dan zo snel opwerken, dat je voor je dertigste al uitvoerder bent. Jorian Van Bruchem maakte die droom waar. Met zijn 27 jaar is hij een van de jongste uitvoerders binnen Trebbe. Een jaar geleden kwam Van Bruchem het bouwbedrijf binnen op een project in Almere waar hij als deeluitvoerder naast een hoofduitvoerder zou werken. Dat deed hij zo goed, dat hij meteen als uitvoerder ingezet werd. Een interview met dit bouwtalent.

Wilde jij altijd al de bouw in?

“Nee, eigenlijk niet. Mijn vader had een autobedrijf en dat wilde ik overnemen. Toen hij daar op een gegeven moment mee stopte, ebde ook mijn interesse voor de auto-industrie weg. Ik kwam in aanraking met de bouw en ontdekte wat een mooie sector het is. Ik vind het vooral prachtig dat je vanuit het niets iets opbouwt.”

Hoe vind jij dat de bouw er op dit moment voor staat?

“Ik merk dat de bouw aan het veranderen is van een traditionele sector naar een nieuwe sector. Er wordt steeds meer gewerkt met nieuwe technieken, dus dat is goed. Maar ik vind dat die verandering ook wel wat sneller mag gaan. Ik werk zelf ook steeds meer met BIM en LEAN-technieken. Dat laatste zorgt ervoor dat je meer werkt met vaste bouwpartners en niet steeds weer het wiel opnieuw uitvindt. Ik denk dat daar veel toekomst in zit.”

Draag jij als jongere hieraan bij?

“Zeker. Er komen weleens collega’s advies vragen hierover. Ik heb niet eens geleerd te werken met BIM of LEAN tijdens mijn opleiding, maar omdat ik opgegroeid ben met technologie, pak ik deze ontwikkeling denk ik snel op.”

Is dat het grootste verschil tussen jonge mensen en ouderen die in de bouw werken?

“Ik denk dat vooral de mentaliteit van jongeren anders is. In de bouw heerste altijd een mentaliteit van: we deden de zaken altijd al zo, dus doen we het nu nog steeds zo. Van die mentaliteit hou ik niet, het werk kan altijd veranderen. Zo was vroeger altijd het proces dat een persoon aan de slag ging met een laag en daarna kwam de volgende die aan de slag ging met de volgende laag. Nu is het zo: dat een persoon bezig is en de ander alvast begint. Het proces wordt beter op elkaar afgestemd en dat is goed.”

Heeft de bouw volgens jou meer jong talent nodig?

“Ja, de bouw kan zeker meer jongeren gebruiken. Bij Trebbe werken best wel veel jonge mensen, we hebben zo’n 40 uitvoerders totaal en stuk om 8/10 daarvan zijn beneden de 30. Toch kan Trebbe ook wel meer jongeren gebruiken,. De bouw vergrijst en daarnaast is er veel meer voorbereidingswerk dan vroeger, vooral vanwege die nieuwe technieken. Voor dat soort werk is er echt meer personeel nodig. Ik merk ook dat daar het meeste vraag naar is.”

Heb jij last van ‘The War on Talent’?

“Oh ja, ik merk zeker dat die gaande is. Ik krijg vaak wekelijks en soms nog wel vaker, berichtjes via Linkedin van bedrijven om eens een kopje koffie te komen drinken.”

Wat doe je dan?

“Dat negeer ik. Want ik zit bij Trebbe goed op mijn plek.”

Wat als je opeens een flink salaris ergens aangeboden krijgt?

“Dat gebeurt niet vaak hoor. Ik krijg via dat soort berichtjes nooit salarisindicaties. En als het een enorm hoog salaris is, dan ga ik me toch afvragen: wat is het addertje onder het gras? Want ik heb ook wel van jongens gehoord die weggingen voor een enorm salaris, maar die bleken dan 14/15 uur per dag te moeten werken.”

Kun je als jongere op dit moment veel meer verdienen in de bouw dan een paar jaar geleden?

“Dat is lastig te zeggen, mensen praten daar niet echt over.”

Wat raad jij bedrijven aan om te doen om talenten te trekken?

“Een goed salaris bieden is natuurlijk belangrijk, maar ook een goede sfeer in het bedrijf. En ontwikkelmogelijkheden, dat vind ik nog belangrijker. Dat is wat ik de komende jaren ook wil blijven doen: mezelf ontwikkelen. Zo ben ik net begonnen met een nieuwe opleiding binnen Trebbe.”

Wat voor soort kwaliteit zoekt een bouwbedrijf tegenwoordig?

“Mensen die om kunnen gaan met de nieuwste technieken. Daar is het meeste vraag naar. De meeste vacatures die ik voorbij zie komen zijn voor projectleiders en werkvoorbereiders.”

Steeds minder jongeren kiezen voor de bouw. Ook na hun opleiding is het aantrekkelijker om bij bedrijven als Google en ASML te werken. Waarom heb jij wél gekozen voor de bouw?

“Omdat je in de bouw zulke mooie dingen kunt maken! Daarnaast is er zoveel mogelijk in deze sector. Je moet je niet vergissen hoeveel functies er zijn. Het is niet alleen timmeren of metselen, je kunt ook aan de slag gaan met innovaties, met processen, slimme technieken. Er is zoveel mogelijk.”

Wat wil jij nog in de bouw bereiken?

“Ik zou ooit nog graag een groot, impactvol gebouw willen maken. Zoiets als een ziekenhuis of een groot hotel.”

Cobouw schreef meer over bouwtalenten en over Jorian.

 Wil jij ook werken vanuit je talent? Check dan onze vacatures.

(Bron: Cobouw)


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws