Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 20-02-2019

Trebbe voor de klas

"Bouwen is echt een prachtig vak"

Wat is nou leuker dan het verhaal over bouwen te horen van echte vakmannen? Peter Mokveld, projectleider bij Trebbe, en Gerrit van Dijk, uitvoerder bij Trebbe, waren dinsdag te gast bij groep 1 tot en met 4 van de Basisschool De Fontein in Dordrecht. Op dit moment werkt de school aan het thema ‘Wonen’. De jeugd heeft de toekomst en daar investeert Trebbe graag in.

Betrokken

Petra Vogelezang van Basisschool de Fontein vertelt: “Onze school ligt dichtbij de nieuwbouwlocatie van het plan ‘De Bloei van Krispijn’. Veel kinderen wonen er dichtbij en lopen ook regelmatig met de juf langs de bouw om de vorderingen te volgen. We vinden het ontzettend leuk dat Trebbe naar onze school wilde komen om hierover te vertellen.”

Hoe lang zijn heipalen?

Peter en Gerrit gingen verschillende groepen langs om te vertellen over de bouw. Aan de leerlingen werd gevraagd hoe zij wonen en of ze iets wilden vertellen over hun woning. Aan de hand van foto’s werden ze stap voor stap meegenomen in het bouwproces van een woning. De kinderen stelden vragen als “Waar staan de heipalen op?” en “Hoe lang zijn de heipalen?”. Ook konden ze voelen hoe het is om een echte bouwhelm op te hebben. Tot slot kregen alle kinderen een bouwplaat waarmee ze zelf aan het werk konden. Peter Mokveld: “Wij kijken terug op een mooie ochtend. Door in gesprek te gaan met de kinderen, staan wij ook weer even stil bij ons prachtige vak: bouwen!”

De Bloei van Krispijn

Onlangs is Trebbe gestart met de bouw van 76 ruime eengezinswoningen aan de Patersweg in Dordrecht onder de naam ‘De Bloei van Krispijn.’ Binnenkort wordt de start bouw feestelijk omlijst. Het plan bestaat uit 38 koopwoningen en 38 woningen die verhuurd worden in de vrije sector door Amvest.


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws