Categorie: Actueel
Datum: 25-09-2017

Realisatie 37 huurwoningen Hoef en Haag

Ondertekening overeenkomst LEKSTEDEwonen en Trebbe

In opdracht van LEKSTEDEwonen bouwt Trebbe 37 huurwoningen in Hoef en Haag. Op 22 september ondertekenden Ed de Groot en Rob van der Jagt de ontwikkelovereenkomst voor de realisatie van deze opdracht. Hiermee wordt opnieuw invulling gegeven aan het sociale huursegment in het nieuwe dorp aan de Lek. Begin 2018 start de bouw en de verhuur en de woningen worden in de zomer 2018 opgeleverd.

Huren in Hoef en Haag

Bij Vianen groeit op de oeverwal van de Lek een nieuw dorpslint met woningen en groene doorzichten richting Plas Everstein: Hoef en Haag. Over een periode van 15 jaar wordt een compleet nieuw dorp gerealiseerd en inmiddels staan er al 200 woningen. Hoef en Haag is ruim en groen van opzet en er komen verschillende woningtypen, zowel huur- als koopwoningen.

Ed de Groot, directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen: “Na de oplevering van de eerste 36 eengezinswoningen eerder dit jaar, kiezen wij nu voor huurwoningen voor meerdere doelgroepen. Van alleenstaanden tot gezinnen en van starters tot senioren in woningen met oppervlakten van 95 tot 110 m2. Bij een nieuw dorp hoort een gevarieerd aanbod, zodat verschillende bewoners er met plezier én betaalbaar kunnen wonen. We maken gebruik van de bouwconcepten van Trebbe, die kwalitatief hoogwaardig zijn en ook zorgen voor betaalbare huurprijzen.”

Rob van der Jagt, directeur Trebbe: “We zijn blij dat we na de voorspoedige voorbereiding en start van ons eerste gezamenlijke project aan de Stammershoefstraat in Vianen onze samenwerking verder vorm kunnen geven met deze 37 woningen. Een gouden randje aan Hoef & Haag is dat we met nagenoeg dezelfde partners voor ontwerp en bouw werken.”

Dorpse sfeer

De nieuwbouw wordt gerealiseerd in de wijk ‘Het Lint’ en de 37 woningen worden verdeeld over twee verschillende locaties; ‘Hagenborgh’ en ‘Achter de Boerderij’. Elk deelplan krijgt zijn eigen signatuur, naar ontwerp van SVP Architectuur en Stedenbouw. Alle woningen krijgen een voor- en achtertuin en een schuine kap om de dorpse sfeer van Hoef en Haag te benadrukken. De 20 woningen in ‘Hagenborgh’ sluiten qua uitstraling mooi aan op de naastgelegen koopwoningen, waardoor er een samenhangende buurt ontstaat. De overige 17 woningen vormen een eenheid met de erachter gelegen bestaande boerderij, vandaar de naam van dit deelplan. 12 woningen zijn vormgegeven als een boerderij met voorhuis en achterhuis, waarbij het achterhuis een stoere uitstraling heeft. De 5 resterende woningen hebben ook een landelijke uitstraling door het toepassen van potdeksel delen op de verdieping. Het geheel zal straks een duidelijk herkenningspunt in de wijk vormen, ook omdat de woningen de naam Hoef en Haag op de dakvlakken draagt.

Bouw en verhuur

Trebbe verkreeg de opdracht uit een design & build aanbesteding van LEKSTEDEwonen. De planuitwerking en realisatie worden uitgevoerd volgens BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. De bouw en verhuur van de woningen start het eerste kwartaal van 2018. Naar verwachting wordt de laatste woning nog voor de zomervakantie opgeleverd. Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen en start verhuur, kunnen zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief van LEKSTEDEwonen. Aanmelden voor ‘Nieuwsbrief Hoef en Haag’ kan op www.lekstedewonen.nl.


Gerelateerd nieuws