Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 21-03-2017

Trebbe ontvangt opdracht 21 woningen Prinsenpoort Zwolle

Onlangs werd de aanvullende opdracht voor de realisatie van 21 koopwoningen Prinsenpoort Zwolle ondertekend door BPD en Trebbe. De woningen zijn gesitueerd aan de Koningin Maximastraat en worden uitgevoerd in verschillende types. Peters & Lammerink tekende voor het ontwerp van deze woningen. Zij zijn erin geslaagd met de kenmerkende jaren 30 architectuur en rijke detaillering, de woningen een eigen karakter mee te geven én de samenhang met de omgeving te bewaren.

Duurzaam

Bijzonder is dat alle woningen duurzaam zijn, naast een hoog wooncomfort, betekent dit een lage energierekening. Zes woningen zijn uitermate duurzaam en energiezuinig, deze woningen worden energieneutraal uitgevoerd. Dit betekent dat het gebouwgebonden verbruik, mede door de toevoeging van extra pv-panelen, wordt terug verdiend.

Over de bouw

Trebbe was al tijdens de ontwikkeling betrokken bij dit project en tekent ook voor de realisatie. De woningen zijn inmiddels allemaal verkocht en worden gerealiseerd volgens BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. De bouw start in april, de laatste woning wordt naar verwachting aan het eind van het derde kwartaal dit jaar opgeleverd.

André ten Vergert, ontwikkelingsmanager BPD: “De ontwikkeling van Prinsenpoort beschouwen wij als een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen de partners BPD en Trebbe, die een duurzame samenwerkingsrelatie nastreven. Een samenwerking die teruggaat naar begin jaren 80 en die is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en aanvullende competenties.”

Mark Jaspers, projectmanager Trebbe: “Ik ben er trots op dat wij, ook met deze opdracht een vervolg kunnen geven aan de duurzame samenwerking met BPD. Een gouden randje aan deze opdracht voor ons is dat we juist in Zwolle, de stad waar ook Trebbe sinds jaar en dag gevestigd is, een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling en realisatie van mooie statige, duurzame woningen die goed passen in de wijk Veerallee.”

Over Prinsenpoort Zwolle

Prinsenpoort ligt tegen het groene hart van Zwolle aan, dicht bij het centrum en sluit naadloos aan op de bestaande wijk Veerallee. In totaal worden hier 140 woningen gerealiseerd, deze opdracht ziet toe op de realisatie van 21 koopwoningen. Trebbe realiseerde eerder 32 huurwoningen in opdracht van BPD/deltaWonen Zwolle en ontving de opdracht van BPD voor de realisatie van 44 koopwoningen. Hiervan zijn inmiddels negen woningen opgeleverd, 14 in aanbouw en gaan naar verwachting de resterende 21 woningen deze maand nog in verkoop.


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws