Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 29-06-2017

Trebbe levert Trefkoel fase 2 op aan Nijestee

In het Groningse Paddepoel is gisteren het eerste deel van het nieuwe wooncomplex voor internationale studenten officieel opgeleverd aan Nijestee en de SSH (Stichting Studenten Huisvesting). Dit ging gepaard met de onthulling van de nieuwe naam van het gebouw door wethouder Roeland van der Schaaf: Upsilon. En de overhandiging van de sleutel van het complex aan de SSH.

Voor de nieuwe naam van het wooncomplex, op de voormalige locatie van de Trefkoel, werd een prijsvraag uitgeschreven. 425 namen werden ingezonden. Als winnaar kwam de naam Upsilon uit de bus. Upsilon is een dubbelster, verwijzend naar de bestaande straatnamen in de wijk.

Pieter Bregman, directeur-bestuurder Nijestee: “Er is in Groningen tekort aan goede en betaalbare woningen, ook voor studenten. En Groningen trekt steeds meer internationale studenten aan. We zijn blij dat we met de oplevering van dit wooncomplex tegemoet kunnen komen aan de vraag. De locatie van de Trefkoel is voor studenten ideaal: dichtbij Zernike, het centrum van Groningen en een winkelcentrum voor de deur.”

Antje de Groot, directeur Trebbe Oost & Noord: “Een officiële oplevering is een bijzondere mijlpaal. Een moment dat we trots kijken naar een prachtig gebouw en terugkijken op een buitengewoon goede samenwerking. En dat in Groningen, de stad die een speciale plek in ons hart heeft omdat we er al meer dan 80 jaar mogen bouwen.

465 woningen voor internationale studenten

Trebbe heeft in opdracht van Nijestee drie woonblokken gerealiseerd die plek bieden aan 465 internationale studenten: 303 kamers, 138 studio’s en 24 tweekamerappartementen. Op de begane grond zijn commerciële ruimten en gemeenschappelijke voorzieningen voor de studenten zoals een wasserette met coffee corner. De totale investering van Nijestee bedraagt ruim 35 miljoen. De eerste studenten worden eind augustus verwacht.

Aardbevingsbestendig en duurzaam

Het gebouw is ontworpen door KENK Architecten. Het wooncomplex voldoet als een van de eerste gebouwen aan de nieuwste eisen voor aardbevingsbestendigheid en heeft de hoogste bevingsbestendigheid van Noord-Nederland. De toren van het nieuwe complex is zestien bouwlagen (50 meter) hoog. De woningen gaan voor verwarming en warm tapwater gebruikmaken van aardwarmte via WarmteStad. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de Groningse doelstellingen op gebied van energiebesparing.

 


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws