Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 16-09-2016

Trebbe en Local leveren Merwedehof Nieuwegein feestelijk op

Met het overhandigen van het eerste projectboek, waarin betrokken partijen hun woord doen en prachtige beelden van de voortgang van de transformatie van Merwedehof zijn opgenomen, aan wethouder Gadella door Phlip Boswinkel, directeur Local, werd de oplevering van de koopappartementen feestelijk onderstreept. Na de speeches was er tijd voor een barbecue waarbij zowel de kopers als de huurders van Merwedehof kennis met elkaar konden maken.

Wethouder Johan Gadella van Economische Zaken: ‘Het complex Merwedehof aan de Villawal is een prominente zichtlocatie voor zowel de wijk Merwestein als de entree naar de binnenstad. Het doet mij deugd dat juist op deze plek transformatie van een kantoorpand naar appartementen met kwaliteit heeft plaatsgevonden. Kwaliteit voor nieuwe bewoners en voor doorstromers. Kwaliteit ook voor Merwestein, waar kantoortransformatie pionierend begon, maar waar met dit soort initiatieven een heel eigen volwassen en hip woonmilieu ontstaat.”

Phlip Boswinkel, directeur Local: “Merwedehof past perfect in onze missie en visie. Wij passen de gebouwde omgeving aan op de wensen en eisen van vandaag. Merwedehof maakt de stad leefbaar Een leefbare stad creëer je samen. De enthousiaste bewoners laten zien dat dit erg goed gelukt is.”

Hein Stooker, directeur Trebbe: “Deze transformatie sluit naadloos aan op onze visie met betrekking tot duurzaamheid. Wij hechten aan een duurzame samenwerking, zoals wij die met Local hebben. Daarnaast vinden wij het transformeren van een pand, ofwel een gebouw een nieuwe functie geven waardoor het weer jarenlang functioneel is, een prachtige vorm van verduurzaming van bestaand vastgoed.”

Merwedehof

Herontwikkelaar Local en ontwikkel- en bouwbedrijf Trebbe transformeerden het 6.975 m2 grote kantorencomplex Villawal in Nieuwegein naar 87 appartementen. Het kantoorpand had 13 kantoorunits. Een bijzonder verrassende facelift veranderde Merwedehof in een modern woongebouw met 46 koopappartementen en 41 huurappartementen voor Jutphaas Wonen, een ondergelegen parkeergarage en afgesloten fietsenstalling. De transformatie startte november 2015, de koopappartementen zijn inmiddels opgeleverd.

 Ook zo nieuwsgierig naar het projectboek? Download het boek snel.


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws