Categorie:
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 11-04-2019

Trebbe neemt meiden mee in de wereld van de bouw tijdens Girlsday

Op 11 april brachten twinitg meiden van het Maaswaal College uit Wijchen via Trebbe een bezoek aan Woonbelevingscentrum LIV in Nijmegen. Het doel van deze dag is de blik van de meiden op technische beroepen te verbreden. Trebbe werkt daar graag aan mee.

Van droomwoning tot kandelaar

Twintig meiden van ongeveer 14 jaar werden warm ontvangen in Woonbelevingscentrum LIV in Nijmegen, waar Trebbe één van die vier partners van is. Na een toelichting op Trebbe en de vrouwen die bij Trebbe werken door commercieel medewerker Linda Heemstra en een uitleg over LIV door kopersbegeleider Ann de Jong – Vandereviere was het tijd voor een rondleiding door het woonbelevingscentrum. Aansluitend werd een droomwoning ingericht en maakten de meiden een moodboard. Als afrondende activiteit gingen de meiden aan de slag en maakten ze zelf een kaarsenkandelaar onder begeleiding van Linda Kamphuis, uitvoerder bij Trebbe.

Meer functies dan alleen de timmerman

De leerlingen van het Maaswaal College vonden het een geslaagd initiatief. Merel: “Ik vond het hartstikke leuk dat ik mocht komen, want ik vind het leuk om dingen te maken.” Anne: “Ik vond het best eng om een gaatje in de kandelaar te boren, maar ik heb het toch gedaan. Ik vond het een leuke dag. Ik weet beter welke functies er in de bouw zijn. Hierdoor weet ik dat als ik langs een bouwplaats fiets er meer functies bij betrokken zijn dan alleen de timmerman.” Ook Trebbe blikt terug op een succesvolle dag. Linda Heemstra: “Het is en blijft belangrijk om de aandacht op de bouw te vestigen. Met de krapte op de arbeidsmarkt en de wens van Trebbe om meer diversiteit in haar teams te brengen, is Girlsday een prachtig initiatief. We kunnen tenslotte niet vroeg genoeg beginnen met het enthousiasmeren van jonge meiden voor onze fantastische branche.”

Girlsday 2019

Niet alleen via Trebbe doen meisjes mee met Girlsday, in het hele land gaan meer dan 10.000 meisjes aan de slag bij honderden bèta, technische en ICT-bedrijven. Girlsday geeft meisjes van 10-15 jaar de kans zich breed te oriënteren op hun toekomstmogelijkheden. Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven. Ze mogen rondkijken bij bedrijven, kennismaken met (vrouwelijke) bèta/ technische professionals én zelf aan de slag! VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert Girlsday 2019 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws