Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 17-03-2017

Trebbe Bewust Veilig

Alle dagen van het jaar heeft veiligheid de hoogste prioriteit binnen Trebbe. Een dag per jaar, tijdens de landelijke dag Bewust Veilig, hebben we extra aandacht voor veilig werken. 17 maart stonden we op al onze bouwplaatsen, ruim 30 in totaal, met alle bouwplaatsmedewerkers stil bij bewust veilig werken door middel van een extra toolboxmeeting.

Toolboxmeeting

Een toolboxmeeting is een maandelijks werkoverleg waarbij extra aandacht is voor zaken ter bevordering van veiligheid, kwaliteit, arbo en milieu. Jos Roesthuis, KAM-manager bij Trebbe: “Bij het samenstellen van de Bewust Veilig toolbox, hebben we gekozen voor onderwerpen waarvan is gebleken, uit onder andere bouwplaatsinspecties, dat we ons op deze onderdelen nog verder kunnen verbeteren wanneer het gaat om veilig werken.”

Samen nog veiliger

Het onderwerp van het gesprek tijdens de Bewust Veilig toolbox: algehele veiligheid tijdens het werk met bijzondere aandacht voor werken met de bouwzaag, veilig werken op de steiger, hoogte, vloeren en daken, orde en netheid op de bouwplaats en het werken met ladders en trappen. “Doelstelling van deze, en alle andere toolboxen is om samen op zoek te gaan naar maatregelen om het werk nog veiliger te maken”, aldus Roesthuis.

Veilig op je werk en gezond weer naar huis

Deelname van Trebbe aan de landelijke dag Bewust Veilig wordt als positief ervaren, ook door de uitvoerders en bouwplaatsmedewerkers. “Natuurlijk is het belangrijk dat er elke dag veilig gewerkt wordt en dat we ons daar ook bewust van zijn, dat we er een dag extra aandacht aan besteden verhoogt dit bewustzijn zeker”, vertelt Mike van Arragon, uitvoerder bij Trebbe. Joris Deley, projectleider bij Trebbe bevestigt dit: “Het is goed dat we hierover met elkaar in gesprek gaan. Juist tijdens deze gesprekken komen er vaak praktische oplossingen naar voren om het werk nog veiliger uit te kunnen voeren.” Jos Roesthuis kijkt met een goed gevoel op de dag terug. “Ik ben ervan overtuigd dat het zinvol is om deel te nemen aan deze landelijke dag en we hiermee het belang van veilig werken nog eens extra belichten. Wij zeggen niet voor niets, kom veilig op je werk, werk veilig en ga gezond weer naar huis.”

   

Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws