Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 30-01-2018

Tandheelkunde wint Architectuurprijs Nijmegen

"Een voorbeeldfunctie voor vergelijkbare gebouwen"

29 januari jl. vond de uitreiking van Architectuurprijs Nijmegen 2017 plaats. Het gerenoveerde gebouw van Tandheelkunde Radboud UMC won de prijs. Juryvoorzitter Fred Schoorl maakte deze keuze van de vakjury bekend ”Doorslaggevend voor ons was behalve de kwaliteit vooral de voorbeeldfunctie van deze prachtige renovatie voor vergelijkbare gebouwen.” Het gebouw is naar een ontwerp van het architectenbureau INBO gemaakt, in opdracht van Radboud Universiteit. De renovatie werd uitgevoerd door Trebbe, Van Wijnen en Kuijpers.

Lovend jurycommentaar

De jury typeert de opdracht als een prachtige, effectieve transformatie van een brutalistisch gebouw tot een licht, uitnodigend en groots zorg- en onderwijsgebouw. De jury uit veel lof voor de bijzondere keuze voor behoud en herontwikkeling en de duurzaamheidsprestatie, met naast hergebruik een aanzienlijke verlaging van het energieverbruik. “Steeds is slim gekozen voor combinaties van oud en nieuw. Het project vervult in die zin een duidelijke voorbeeldfunctie en is een pleidooi voor het vaker hergebruiken van gebouwen uit deze categorie.” Lees het juryrapport.

Al eerder prijswinnend

Trebbe, Van Wijnen en Kuijpers begonnen in april 2015 met de voorbereidingen van de renovatie van het Nijmeegse faculteitsgebouw Tandheelkunde. Medio 2017 werd het gebouw opgeleverd. Het is een prachtige ontmoetingsplek geworden waar patiënten, bezoekers, medewerkers en studenten samen komen en over alle moderne faciliteiten beschikken. Radboud UMC en Radboud Universiteit bouwden met de renovatie verder aan hun koppositie op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Overigens is dit niet de eerste prijs die het gebouw in de wacht sleept. Begin juli won Tandheelkunde de NRP Gulden Feniks en werd uitgeroepen tot beste renovatieproject.


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws