Categorie: Actueel
Datum: 14-04-2016

Bouw De Trefkoel fase 2 gestart!

14 april vond de feestelijke start plaats van het grootste bouwproject in Groningen uit de loopbaan van wethouder Roeland van der Schaaf. Samen met Pieter Bregman, algemeen directeur/bestuurder bij Nijestee en Hein Trebbe jr. directeur bij Trebbe verzorgde hij de officiële start van de bouw op de voormalige Trefkoellocatie.

Herstructurering

De Trefkoel, naar ontwerp van architect KENK, maakt deel uit van de herstructurering en versterking van het centrumgebied van de wijk Paddepoel, een uitbreidingswijk uit de jaren 50-60. Met de realisatie van De Trefkoel krijgt de hele wijk een impuls, evenals de werkgelegenheid in de bouw. Pieter Bregman, algemeen directeur/bestuurder bij Nijestee: “De bouwvakkers fluiten weer in Groningen." De Trefkoel wordt in twee fasen gerealiseerd. De eerste fase, een woongebouw met 73 huur- en zorgwoningen, is door Trebbe in 2013 reeds opgeleverd. De tweede fase omvat een woontoren met 15 etages en een flat van vijf verdiepingen. Die bieden plek aan 465 appartementen voor studenten en jongeren en gemeenschappelijke voorzieningen.

Duurzaam en betaalbaar

Met de realisatie van De Trefkoel wordt invulling gegeven aan diverse doelstellingen van Nijestee vertelt Pieter Bregman: “We vinden het belangrijk dat er meer sociale huurwoningen worden gebouwd, de wachttijd in Groningen moet omlaag. We beginnen nu met de bouw van nieuwe woningen voor studenten en starters. Daarnaast maken we onze woningen duurzaam, waardoor de energiekosten voor de bewoner omlaag gaan.” Ook voor Trebbe is het ontwikkelen en bouwen van goede, duurzame en betaalbare huisvesting een belangrijk thema vertelt Antje de Groot, directeur Trebbe Oost & Noord: “Een energiezuinige, betaalbare en veilige woning voor iedereen. Dat is waar we in geloven en voor staan bij Trebbe. Energiezuinig en daarmee betaalbaar doordat de woningen volledig zijn voorbereid op gebruik van aardwarmte. De Trefkoel wordt aardbevingsbestendig uitgevoerd, daarmee is ook de veiligheid gewaarborgd.”

Primeur aardbevingsbestendig

De Trefkoel wordt als één van de eerste nieuwbouwprojecten in Nederland, volledig aarbevingsbestendig uitgevoerd. De wijzigingen als gevolg van de nieuwe richtlijn aardbevingsbestendig bouwen door ABT/Wassenaar Seismisch Advies, architect KENK en Trebbe direct verwerkt in het ontwerp en het BIM-model. Het oorspronkelijke ontwerp met betonnen wanden en vloeren is deels omgezet naar een kolomstructuur met lichte scheidingswanden en balkloze vloeren gecombineerd met een zwaardere fundering.

Over Trebbe

Trebbe is een conceptuele dienstverlenende bouwer. Van planontwikkeling tot en met oplevering en meerjarig onderhoud. Van nieuwbouw tot renovatie in woningbouw en utiliteitsbouw. We werken aan resultaten die voldoen aan de verwachting van onze klanten. De kracht en ervaring van ruim een eeuw bouwhistorie gebruiken wij als fundament voor een toekomst waarin mensen, materialen en hun omgeving in balans zijn. We kijken voortdurend naar de wereld om ons heen en passen onze werkwijze daarop aan. Dat noemen wij bouwen met perspectief


Gerelateerd nieuws