Route naar betaalbare grondgebonden sociale huurwoning

Waarom specifiek een betaalbare grondgebonden sociale huurwoning?

De betaalbaarheid van goede woningen staat momenteel zwaar onder druk. Corporaties zien dit terug in lange wachtlijsten en ze kunnen niet snel genoeg betaalbare huurwoningen bij bouwen. Ook wij kunnen binnen de strakke wettelijke kaders van corporaties en duurzaamheid met moeite of geen passende conceptuele woning bieden. Dit kan ertoe leiden dat we ons aandeel in de corporatiemarkt verliezen. Dat willen we niet en dat hoeft ook niet. Daarom willen we enerzijds op korte termijn de kostprijs van onze huidige corporatiewoning verlagen, en anderzijds een nieuwe, betaalbare, conceptuele huurwoning ontwikkelen.

Een vraag uit de markt en hoe gaat Trebbe dit doen?

Kortgeleden kregen we van Woonconcept Meppel de vraag om in bouwteam voor twee locaties een betaalbare woning te ontwikkelen. Deze corporatie werkt nu al samen met Wouter Huuskes van BestaandWonen in de ketensamenwerking verduurzaming. In dit bouwteam wil Woonconcept graag weer met hem werken. Daarom is Wouter gevraagd tijd vrij te maken om de (door)ontwikkeling van de grondgebonden nieuwbouwwoning Trebbe-breed op te pakken. Wouter kent de corporatiewereld goed en begrijpt hun opgave voor betaalbare woningen.

Wie gaan dit binnen Trebbe doen?

Om de betaalbare huurwoning snel te kunnen ontwikkelen, is een projectgroep opgericht. Deze bestaat uit:

  • Hein Trebbe sr. (directieverantwoordelijke)
  • Wouter Huuskes (kartrekker)
  • Jeroen Wessel (kostendeskundige)
  • Marieke de Groot (klant & markt)

De projectgroep wordt naar behoefte ondersteund vanuit het kenniscentrum BasisWonen.

Wat ontwikkelt de projectgroep?

De projectgroep onderzoekt de mogelijkheden om op korte termijn onze huidige corporatiewoning beter betaalbaar te maken voor de sociale huur. Op lange termijn is het doel om een nieuw, toekomstbestendig en duurzaam concept voor corporaties in de markt te zetten.

Vragen?

Heb je vragen? Stel ze gerust aan Johan Bombach of Antje de Groot. Loop bij één van hen naar binnen of mail, bel of app.