Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 17-04-2020

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan

Renoveren in corona-tijd

De wereld op z’n kop. Zo voelt het een beetje de afgelopen weken. Alles wat normaal was, is niet meer vanzelfsprekend. En dat geeft beperkingen, maar biedt ook nieuwe mogelijkheden; we worden creatiever en vinden efficiënte oplossingen. Voor nu en ook ná corona.

Niet voor één gat te vangen

Voor ons als ontwikkelende bouwer zijn de onderhoudsprojecten in uitvoering op dit moment de grootste uitdaging. Bij – soms kwetsbare – bewoners over de vloer komen, kan nu niet. Maar we zijn niet voor één gat te vangen en onze opdrachtgevers gelukkig ook niet!

Net even anders

In groot onderhoudsprojecten en sloop-nieuwbouw staat bewonerscommunicatie op één. Daar geven we met name invulling aan door persoonlijk contact. En juist dat kan nu even niet. Dat leidt in Meppel tot een goed alternatief: omdat een reguliere bewonersavond er niet in zit, moet het maar zoals het wel kan. Projectleider Ben Doorn: “Woonconcept en Trebbe nemen een videoboodschap op voor bewoners. Deze wordt samen met de informatiefolder en het renovatievoorstel verstuurd. Onze woonconsulente houdt daarna telefonisch contact. Een vinger aan de pols om te kijken of de informatie goed is begrepen en of er vragen zijn. Een goed alternatief voor een fysieke bijeenkomst.”

Met de GoPro door huis

In Ravenstein wordt samen met woningcorporatie Mooiland een creatieve invulling gegeven aan de warme opname. Woonconsulent Arnout Kemp: “Bewoners krijgen een GoPro camera, daarmee lopen zij door hun huis. Via een live verbinding kan ik de opname zien en contact houden met de bewoner. Zo krijgen we een goed beeld van wat er in de woning moet gebeuren, zonder zelf naar binnen te hoeven. Omdat het persoonlijk contact heel belangrijk blijft, is er een modelwoning ingericht met plexiglas. Het is voor bewoners fijn als ze weten met wie ze te maken hebben. Op deze manier kunnen we elkaar toch even in de ogen kijken.”

Veerkracht

Niet alleen wij, Woonconcept of Mooiland, zetten de schouders eronder; we zien dat heel corporatieland dit doet. Daar zijn wij blij mee. Want samen zorgen we ervoor dat projecten worden afgerond en nieuwe projecten opgestart.

Tenders, haalbaarheidsstudies of even bijpraten met een digitale kop koffie; wat ons betreft gaan we door, maar dan net even anders. Dat valt niet altijd mee, maar soms leidt het ook tot nieuwe kansen en verbazing over de veerkracht van je jezelf en je team!

 


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws