Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 29-06-2017

Nieuw kloppend hart Amphia krijg verder vorm

Nadat er ruim negen maanden gebouwd is aan de fundamenten van het nieuwe Amphia, worden de contouren van het complete ziekenhuis in een rap tempo zichtbaar.

De verbinding

De verbindingstunnel kent een lengte van 250 meter en is straks de verbinding tussen het bestaande Amphia en het nieuwe Amphia. Om deze verbinding te kunnen maken verdween de entree van het bestaande ziekenhuis en kreeg het een nieuwe, tijdelijke entree. Deze wordt nog gebruikt tot het eind dit jaar. Daarna zal de nieuwe, definitieve entree in gebruik worden genomen. Hiervan is de realisatie inmiddels gestart. Op dit moment wordt het allerlaatste deel van de verbindingstunnel gerealiseerd. Hiermee is de feitelijke koppeling van de nieuwbouw met de bestaande bouw binnen afzienbare tijd een feit.

De lucht in

Naast de verbindingstunnel en de entree wordt ook hard gewerkt aan het nieuwe kloppend hart; het nieuwe Amphia. Bijna een half jaar na de start van de onderbouw (fundering en begane grondvloeren) van de poliklinieken en beddenhuizen is gestart met de montage van de prefab beton kolommen, spouwbladen en verdiepingsvloeren. De prefabconstructie van het eerste bouwdeel (bouwdeel E) is inmiddels gereed en er is op de begane grond gestart met het aanbrengen van de hoofdinfrastructuur van de gebouwgebonden installaties.

Enkele weken voor aanvang van de werkzaamheden ten behoeve van de poliklinieken en de beddenhuizen werd ook gestart met het interventiegebouw. In dit gebouw worden de spoedeisende hulp, operatiekamers, huisartsenpost en de MRI- en CT-scans gehuisvest. De montage van het prefab beton is voor dit bouwdeel grotendeels gereed. Daarnaast zijn de eerste delen van de dakvloer reeds gestort en is er gestart met de montage van de staalconstructie van de dakopbouw. Nu de bouw de lucht ingaat, worden de contouren van het nieuwe ziekenhuis zichtbaar. Het betonskelet van twee bouwdelen is voor de bouwvakantie nog op hoogte. De andere twee bouwdelen bereiken het hoogste punt eind september.

Enkele feiten op een rij

  • Er is in totaal 4,5 kilometer aan riolering aangebracht. Als we dit achter elkaar leggen dan is dat gelijk aan de afstand tussen Amphia Molengracht en Amphia Langendijk.
  • Er leveren dagelijks gemiddeld 20 vrachtwagens prefab-elementen aan.
  • Het gewicht van een gemiddeld prefab wandelement is gelijk aan twee Afrikaanse olifanten.
  • De nieuwbouw ‘groeit’ met 770m2 per dag. Dat is 3.850m2 per week en dat staat gelijk aan de oppervlakte van 9 basketbalvelden.

Over Four Care

Four Care consortium bestaat uit ENGIE Services, Unica, Trebbe en Van Wijnen en draagt zorg voor een geïntegreerde en duurzame aanpak van respectievelijk de installaties en bouw. Het nieuwe Amphia, met een oppervlakte van 79.000 m², opent naar verwachting in 2019 haar deuren.


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws