Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 18-09-2017

Mooiland en Trebbe starten groot onderhoud 188 appartementen Arnhem

Vandaag starten woningcorporatie Mooiland en aannemer Trebbe het groot onderhoudsproject van 188 appartementen gelegen in het Spijkerkwartier in Arnhem. De statige panden, waaronder een aantal met monumentale status, beschikken na het groot onderhoud over minimaal een energielabel B.

Over het Spijkerkwartier Arnhem

Het Spijkerkwartier is een levendige en karakteristieke wijk met een hoge bebouwingsdichtheid. De wijk heeft door z’n prachtige oude bouw een unieke positie in Arnhem. Veel gebouwen zijn meer dan een eeuw oud. Mooiland en Trebbe voeren het groot onderhoud uit aan 188 appartementen verdeeld over zeventien gebouwen. De panden stammen uit de bouwperiode tussen 1900 en 1980. Hierdoor is de variatie in type appartementen en gebouwen groot. Twee van de appartementencomplexen beschikken over een monumentale status.

De samenwerking tussen Mooiland en Trebbe

Trebbe voert het groot onderhoud in bouwteam met Mooiland uit. Mooiland heeft Trebbe geselecteerd na een korte en efficiënte selectie. Wouter Huuskes, teamleider bij Trebbe BestaandWonen: “De door Mooiland gekozen selectiemethode en contractvorm passen uitstekend bij de grote variatie in type appartementen. We kunnen nu samen met Mooiland en de bewoners de beste oplossing voor elk gebouw bedenken en realiseren.” Cees Ploeg, projectleider Mooiland: “Voor Mooiland is het belangrijk dat een project als dit vlekkeloos verloopt. Hierbij hebben wij een groot gezamenlijk belang en dat is een tevreden bewoner. Dit belang hebben we samen tot nu toe continu geborgd.”

Over het groot onderhoud

De appartementen worden allemaal voorzien van isolatie, de installaties worden vernieuwd en de keukens en badkamers worden vervangen. Ook worden de brandscheidingen in de gebouwen aangepast en voldoen straks aan de eisen van het Bouwbesluit bestaande bouw. Na het groot onderhoud beschikken bijna alle appartementen over minimaal energielabel B. De bewoners zijn enthousiast over het geplande onderhoud. Huurder Eveline: “Ik kijk nu al naar het eindresultaat uit. Ik verwacht dat ik een stuk fijner kan wonen door de nieuwe keuken en dat mijn energielasten dalen door de nieuwe isolerende beglazing.”

Voor de bewoners

Om de werkzaamheden in goede banen te leiden, hebben Mooiland en Trebbe bijzondere aandacht voor de bewoners van de woningen. Zo is bijvoorbeeld communicatie met de huurders erg belangrijk. Bewoners krijgen thuis persoonlijk uitleg van Bianca, woonconsulent bij Trebbe. Daarnaast wordt de Trebbe Renovatieplanner ingezet. Met deze app kunnen bewoners exact zien wanneer welke werkzaamheden worden uitgevoerd en wanneer er in welke mate overlast wordt verwacht. Op gezette tijden wordt gevraagd naar feedback van de bewoners. Bewoonster Dieneke is tevreden over de begeleiding tot nu toe. “Trebbe gaat heel zorgvuldig te werk met veel aandacht voor ons als bewoners. Ik vind dat ze alles goed voorbereid hebben, weten wat ze moeten doen, hoe ze dat gaan doen en hoe ze dat communiceren.” Eveline sluit zich hierbij aan: “Ik heb echt het gevoel dat ik als bewoner ook serieus genomen wordt. Ook over de Renovatieplanner app is Dieneke enthousiast. “De app is mooi en duidelijk over welke werkzaamheden op welk moment plaats gaan vinden.” Dieneke ziet de geplande werkzaamheden dan ook met vertrouwen tegemoet. “Doordat de communicatie zo goed is opgepakt, heb ik ontzettend veel vertrouwen in de uitvoeringsfase, ik weet wat me wanneer te wachten staat.”

 

Op de foto v.l.n.r. Eric van der Ploeg (projectleider Trebbe), Bianca Wolbers (woonconsulente Trebbe), Remco Holtmaat (trainee Trebbe), Dieneke (bewoonster), Ger Huizing (uitvoerder Trebbe) en Cees Ploeg (projectleider Mooiland).


Contactpersoon: Wouter Huuskes

Email: huuskes@trebbe.nl

Wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen met Wouter Huuskes via huuskes@trebbe.nl

Gerelateerd nieuws