Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 23-06-2017

Metamorfose portiekflats Apeldoorn; groen en betaalbaar

Je kunt er niet omheen; de net gerenoveerde portiekflats in de Lekstraat in Apeldoorn vallen behoorlijk op door de groene balkons en markante entrees. De flats uit 1965, bezit van woningcorporatie Ons Huis, hebben een grondige metamorfose ondergaan. De panden stonden op de rol voor sloop. Ons Huis stelde deze plannen uiteindelijk bij: “De woningmarkt roept om betaalbare appartementen voor het groeiende aantal kleine huishoudens. Daar hebben wij op ingespeeld door te kiezen voor renovatie in plaats van nieuwbouw”, vertelt Jeroen Knoop, projectcoördinator bij Ons Huis. “We zijn blij met dit besluit, het heeft geresulteerd in een fris, vernieuwd energiezuinig pand met woningen die goed betaalbaar zijn.”

Van E naar A

Naast een nieuw fris uiterlijk, is de schil geïsoleerd en zijn de woningen voorzien van dubbelglas en een nieuwe CV-installatie. Daarnaast zijn de keukens, badkamers en het toiletten vernieuwd. Met als resultaat een grote labelsprong; van E naar A.

Lean & team

Voor de uitvoering van het project werd een bouwteam opgericht. Projectleider Richard Hoeve, werkvoorbereider Jeroen Hooijer en uitvoerder Henri Crediet, trokken namens Trebbe de kar. “De samenwerking met Ons Huis verliep soepel”, vertelt Richard. “De korte lijnen en transparante opstelling van alle betrokken partijen zorgde ervoor dat besluiten snel konden worden genomen. Tijdens het project is er veel mutatiewerk bij gekomen. Door middel van een strakke leanplanning hebben we de oplevering, ondanks het extra werk, op tijd kunnen opleveren.” “Maar met alleen een strakke planning red je dat niet”, vult uitvoerder Henri aan. “We hadden jongens op de bouw die een stap extra wilden zetten. In renovatiewerken kom je geregeld dingen tegen, die om een andere oplossing vragen dan oorspronkelijk bedacht. Onze timmerlieden losten dit zelf op. De leanplanning in combinatie met dit team hebben een succes gemaakt van dit project.”

Nieuwe huurders nemen hun intrek

De laatste appartementen zijn inmiddels opgeleverd. Deze week nemen de laatste nieuwe huurders hun intrek in de appartementen. Het duurde niet lang voordat de woningen verhuurd waren. “Veel van de huurders komen oorspronkelijk hier vandaan en wilden weer terug”, weet Jeroen Knoop van Ons Huis. “Eén van de nieuwe bewoners is in deze flat geboren en woont nu één woning naast het appartement waar zij geboren is. Daarnaast maken de lage huren en woonlasten de flats aantrekkelijk om te wonen.”


Contactpersoon: Wouter Huuskes

Email: huuskes@trebbe.nl

Wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen met Wouter Huuskes via huuskes@trebbe.nl

Gerelateerd nieuws