Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 9-09-2016

Hoogste punt appartementencomplex Dalida in Lent bereikt

Op donderdag 8 september werd met het plaatsen van het laatste element door wethouder Bert Velthuis en een toekomstige bewoner, het hoogste punt van appartementencomplex Dalida in Lent bereikt. Appartementencomplex Dalida heeft 48 sociale huurappartementen. Bij de bijeenkomst waren veel toekomstige huurders aanwezig die met elkaar kennis konden maken.

Wethouder Bert Velthuis: ”De Waalsprong is het nieuwste stadsdeel van Nijmegen met een mooie mix van bewoners uit alle lagen van de bevolking. Een unieke kans om te wonen in een rivierlandschap, dichtbij het stadshart. Ik ben dan ook iedereen dankbaar voor hun bijdrage daaraan. Trebbe, voor de meerdere ontwikkelingen in dit stadsdeel. Talis, een prominente corporatie in de stad, die haar zichtsveld heeft verbreed naar De Waalsprong. En natuurlijk de toekomstige bewoners, dat zij dit stadsdeel in hun hart hebben gesloten.”

Ronald Leushuis, directeur Talis: &ldquo“De gemeente heeft volop meegewerkt om de woningbouw te kunnen versnellen met een lage grondprijs en een fijne samenwerking. Op het Eiland van Laauwik wordt de belofte van een ‘ongedeelde stad’, met ook voldoende sociale woningbouw goed waargemaakt.”

Marcel Trienen, directeur Trebbe Wonen: “ Samen met Talis en de gemeente Nijmegen hebben we onze schouders onder de ontwikkeling van dit project gezet. De samenwerking met zowel Talis als de gemeente hebben we als bijzonder prettig ervaren. We zijn er trots op dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van sociale woningbouw op deze mooie locatie.”

Samenwerken

Trebbe realiseert in opdracht van Talis het appartementencomplex Dalida. Door goede samenwerking, ook met de gemeente worden maar liefst 48 éxtra sociale woningen in de Waalsprong mogelijk gemaakt. Met dit project wordt dus bijgedragen aan de ‘ongedeelde stad’. Op het Eiland van Laauwik, een mooie, groene buurt in Lent met ruime koopwoningen, kunnen nu ook mensen terecht voor een appartement in de sociale huur. En wel op een hele mooie plek, met prachtig uitzicht over de Lentse Plas of op het oude Lentse notenlaantje. De appartementen zijn in mei al verhuurd. De huurders zijn enthousiast over de bijzondere plek, aan de oevers van de Lentse Plas.

Eiland van Laauwik

De ontwikkelingen op het eiland van Laauwik vorderen goed: de bouw is sinds begin maart in volle gang. Verwachting is dat being volgend jaar het overgrote deel van de appartementen is opgeleverd aan de toekomstige bewoners. Als de bouw straks gereed is, is het dan ook goed wonen op het eiland. Op het eiland wordt een ruim park aangelegd, waarin nu al de oude lindenbomen een plek kregen, die vanuit het dijkteruglegging beschikbaar kwamen.

Het ontwerp

Het ontwerp van Dalida is van Hans Been architecten. Zij zijn er in geslaagd, met rijke architectuur (waaronder het mooie metselwerk), dit appartementengebouw prima te laten passen in zijn omgeving. En: vanaf de noordoever van de Lentse Plas, heeft de ‘skyline’ van Lent er een prachtig gebouw bij gekregen.

Over de bouw

Bijzonder aan de realisatie van Dalida is onder meer de korte bouwtijd. Mede door de toepassing van een lean-planning en een zeer goede voorbereiding met onderaannemers en leveranciers kan Trebbe de korte doorlooptijd garanderen en is er een gestroomlijnd uitvoeringsproces.


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws