Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 22-03-2019

Officiële start bouw Velden 3A en 3B en Veld 6 in Hogekwartier – Amersfoort

Ruim tweehonderd gevarieerde nieuwe (t)huizen

Donderdag 21 maart 2019 gaven wethouder Menno Tigelaar (gemeente Amersfoort), directeur Joan van der Burgt (de Alliantie regio Amersfoort), directeur Antje de Groot-Schuttert (Trebbe) en adjunct-directeur Roel Wijlens (TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep) gezamenlijk het feestelijke startsein voor een voorspoedige bouw van ruim tweehonderd nieuwe woningen in Hogekwartier.

Ontwikkeling stadswijk Hogekwartier Amersfoort

Met dit startsein bereikt de ontwikkeling van de nieuwe stadswijk Hogekwartier én de stad Amersfoort een nieuwe mijlpaal. De wijk krijgt door alle nieuwbouw een beter en gevarieerder woningaanbod. Tegelijkertijd markeert de nieuwbouw van de twee woontorens Castalia en Kalliope de nieuwe entree van de stad Amersfoort vanaf de Hogeweg. Er is een belangrijke impuls aan de leefbaarheid in de wijk gegeven doordat de kansen, voor mensen die in deze fijne groene wijken Schuilenburg en Liendert willen wonen, vergroot zijn. Joan van der Burgt: “de variatie in het woningaanbod spreekt ook uit de woningen waarvan we de bouw nu vieren. Er is koop, vrije sector huur en sociale huur. De toevoeging van de sociale huurwoningen in Amersfoort is belangrijk, omdat hier een enorme vraag naar is. We doen dit alles met aandacht voor duurzaamheid. Door de lange doorlooptijd in Hogekwartier hebben we te maken met verschillende maten van duurzaamheid: deels gasloos, deels all electric en deels BENG. Niet te vergeten duurzame deelmobiliteit via de Mobiliteitsfabriek, circulair bouwen en een duurzame inrichting van de openbare ruimte.”

Trebbe en het Hogekwartier Amersfoort

Trebbe realiseert in het Hogekwartier gefaseerd 154 woningen, waarvan 58 woningen bestemd zijn voor de koop en 44 woningen en 52 appartementen voor de sociale huur. Antje de Groot-Schuttert: “Het is mooi dat we een rol mogen spelen in de verdere ontwikkeling van deze nieuwe wijk in Amersfoort. Ik ben er trots op dat wij onze bijdrage op deze manier mogen leveren aan het programma Amersfoort Vernieuwt vanuit een goede samenwerking met de Alliantie.”

Amersfoort Vernieuwt

Hogekwartier maakt onderdeel uit van het programma Amersfoort Vernieuwt. Deze gebiedsontwikkeling is een onderdeel van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.

 


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws