Categorie: E-kracht
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 2-11-2016

Hoe doen jullie dat?

Trebbe in de top 5 van best presterende bouwondernemingen, genomineerd voor de Cobouw Award. Goh, wat een verrassing, wat een eer. En dan natuurlijk direct de vraag: “Hoe doen jullie dat? Heb je daar een verklaring voor?”

Nee, wij hebben daar geen bewezen recept voor. Maar wat dan wel? Wat is de kracht van Trebbe?

Recept

Geen bewezen recept, maar wel een aantal essentiële basisingrediënten: financieel daad– en draagkrachtig en ervaren, loyale medewerkers (niet allemaal meer even vers ;-), maar wel standvastige smaakmakers). Met deze twee basisingrediënten bedenken en maken we sinds jaar en dag (1911!) huisvesting voor trouwe opdrachtgevers en klanten. De laatste jaren samen met (keten)partners.

Keuzes

En ben je er dan? Is het zo simpel? Nee zeker niet. We hebben ook markt- en klantgericht de juiste keuzes gemaakt. De belangrijkste twee zijn wel het werken in kenniscentra en lean tot in onze haarvaten.

Werken in kenniscentra betekent bij ons focus en specialisatie: bundeling van kennis over één markt- en huisvestingsthema in één team (commercieel en technisch) op één plek in de organisatie en gekoppeld met ketenpartners. Zo hebben we BasisWonen voor conceptuele grondgebonden woningen, HoogWonen voor appartementenconcepten, BestaandWonen voor bewoond groot onderhoud en verduurzaming, Utiliteitsbouw en specials, Transformatie en Kleinbouw.

Dit heeft ons een verdieping en versnelling in ontwikkeling opgeleverd ten faveure van onze opdrachtgevers en klanten. En in de afgelopen jaren van absolute crisis zwarte cijfers.

Als fundamentele keuze noemde ik lean. En dan al lang niet meer alleen het lean van rap, vlugger en nog sneller bouwen, maar het lean van goed, beter, naar excellent in alle processen en facetten van de organisatie. Lean als de verbetermachine voor verrassende klantwaarde, flinke klanttevredenheid en stevige medewerkerbetrokkenheid.

Best presteren

Best presteren, hoe doen we dat? Het recept is nooit en nooit precies hetzelfde en dat wordt het ook niet. Daar zorgen onze jongste enthousiaste collega’s wel voor. En die hebben we weer. Volop. De jongere generatie die denkt, doet, vraagt en samenwerkt met lef en een frisse blik.

Best presteren, dat doen we dankzij de jarenlange intensieve samenwerking met trouwe opdrachtgevers en ketenpartners. En de juiste mix van jonge en ervaren medewerkers maakt dat wij traditie, kennis en innovatie kostelijk combineren.

Antje de Groot – Schuttert

P.S. Doe eens gek. Probeer een vrouw in het team :)


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws