Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 4-06-2019

FourCare levert nieuw ziekenhuis op aan Amphia

Amphia en consortium trots op nieuwe ziekenhuis in Breda

Bouwconsortium FourCare heeft dinsdagmiddag 4 juni de ‘sleutel’ van het nieuwe Amphia in Breda overgedragen aan de Raad van Bestuur. Daarmee kan het ziekenhuis van start met de inrichting om de nieuwbouwlocatie eind 2019 in gebruik te nemen. Toekomstbestendigheid, innovatieve technologie, duurzaamheid en vooral aandacht voor de patiënt staan centraal in het nieuwe ziekenhuis, met een oppervlakte van ruim 80.000 m2. Er is drie jaar gebouwd aan de nieuwbouwlocatie waarin samen met het bestaande ziekenhuis 4.500 medewerkers en medisch specialisten op één locatie in Breda gaan samenwerken.

Modern topklinisch ziekenhuis

Het resultaat is een prachtig, modern topklinisch ziekenhuis met een prominente positie in de regio. Met dit ziekenhuis kan Amphia de zorgverlening via de laatste inzichten en ontwikkelingen vormgeven. “We zijn trots op deze mijlpaal. Iedereen heeft hard gewerkt om tot dit resultaat te komen. De komende maanden breekt er nog een drukke tijd aan met de voorbereiding op de verhuizing en de opening. Alle medewerkers worden getraind door de Amphia Academie om goed voorbereid te zijn op de ingebruikname eind dit jaar”, zegt Olof Suttorp, voorzitter Raad van Bestuur Amphia.

De bouw van het ziekenhuis is uitgevoerd door FourCare, een consortium van Trebbe, Van Wijnen, ENGIE Services en Unica. Het driejarige bouwproject is gerealiseerd in een vlekkeloze samenwerking tussen de vier partijen. “Gelijkwaardigheid, respect en één gezamenlijk einddoel zijn kenmerken van ons partnership. We werken samen op basis van onderling vertrouwen en vooral met eensgezindheid”, zegt Peter Smeets, Algemeen Directeur Commercie & Business Development van ENGIE Services. “Drie jaar lang droegen medewerkers van de vier partijen een helm en jas van FourCare en werkten zij als één team aan de gezamenlijke taak om een dynamisch nieuw ziekenhuis te realiseren. Het is een project waar al onze medewerkers enorm trots op zijn”, zegt Erwin Kersten, directeur Bouw bij Van Wijnen.

Toekomstbestendigheid

Naast goede patiëntenzorg geeft de nieuwbouw ook invulling aan de behoefte aan toekomstbestendige zorg. De nieuwbouw stelt het regionale ziekenhuis in staat om topkwaliteit zorg te blijven bieden binnen de financiële mogelijkheden. Door de zorgprocessen zo op elkaar af te stemmen en ze letterlijk naast elkaar te organiseren kunnen specialisten beter samenwerken. Dit leidt tot efficiënte en kwalitatieve verbeteringen. Ook ontstaat er in de nieuwbouw ruimte voor nieuwe, flexibele zorgconcepten waarin de samenwerking met zorgpartners in de regio centraal staan.

Duurzaamheid

In het nieuwe ziekenhuis is veel aandacht besteed aan duurzame bedrijfsvoering. Amphia ondertekende met de gemeente Breda een Green Deal, waarin is vastgelegd dat er zuinig en slim wordt omgegaan met energie, water, voedsel, afval en medicijnen. Een warmte koude opslag (WKO) helpt de CO2-uitstoot met 80% te verminderen. Duurzaamheid wordt ook bereikt door de flexibele opzet van het gebouw, waardoor Amphia alle ruimte heeft om in te spelen op toekomstige veranderingen in de zorg zonder nieuwe investeringen en bouwhandelingen te verrichten.

Renovatie bestaande ziekenhuis

In navolging van de nieuwbouw startte begin dit jaar ook de renovatie van het bestaande ziekenhuis aan de Molengracht, pal naast de nieuwbouw. Ook de renovatie van het 45.000 m2 grote bestaande ziekenhuis wordt door FourCare uitgevoerd, waardoor het ingespeelde team de komende jaren actief blijft voor Amphia. Na de renovatie wordt eind 2021 de zorg geconcentreerd op één locatie in Breda en één locatie in Oosterhout. De locatie van het ziekenhuis aan de Langendijk in Breda wordt dan gesloten. Het bestaande gebouw kan na de verbouw weer tientallen jaren mee en sluit qua uitstraling aan bij de nieuwbouw.


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws