Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 13-12-2016

Mooi moment

Met het slaan van de laatste heipaal heeft het consortium Four Care voor de nieuwbouw van het Amphia ziekenhuis een mooi moment bereikt. Na circa twee en een halve maand is in week 49 de 1900e heipaal aangebracht en daarmee is de basis gelegd voor het nieuwe ziekenhuis.

De kelderbak

Naast de voortgang van de heiwerkzaamheden, krijgt tegelijk ook de toekomstige kelderbak gestaag vorm. Ten behoeve van deze kelderbak is inmiddels ruim driekwart van de gelinjecties in de bodem aangebracht. De gelinjecties dienen als waterdichte laag, diep in de grond, tussen de geslagen damwandplanken.

Waterdicht

Het damwandscherm, dat nu rondom de kelder is aangebracht, zorgt samen met - de met gel geïnjecteerde laag - voor een “waterdichte kuip” zodat, nadat de bemaling de grondwaterstand afdoende heeft verlaagd, de kuip uitgegraven kan worden. Het uitgraven vindt plaats zodra de gelinjectie is uitgehard tot een dichte vorm. Vervolgens kan met de bemaling worden opgestart. Voor het eind van dit jaar verwacht Four Care de eerste liftputvloeren te hebben gestort.

Over Four Care

Four Care consortium bestaat uit ENGIE Services, Unica, Trebbe en Van Wijnen en draagt zorg voor een geïntegreerde en duurzame aanpak van respectievelijk de installaties en bouw. Het nieuwe Amphia ziekenhuis, met een oppervlakte van 79.000 m², opent naar verwachting in 2019 haar deuren.


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws